inför avskärmning – hur gör jag skydda mig

Den avskärmning processen är komplicerad och kan vara utmanande och tidskrävande. De flesta husägare, beväpnad med lite kunskap, kan träna ett fördelaktigt avtal med sina långivare. Men var beredd på bedragare du är säker på att möta på vägen.

få det skriftligt
Lita inte på oskrivna löften. Om den inte är skriftlig, betyder det ingenting. På mitt första jobb min chef bodde sirenen “få det skriftligt, få den i förskott”. Jag tror inte det finns något snabbare sätt att skära igenom BS av en krämare än att få det skriftligt och få den i förskott.

inte underteckna # 1
Aldrig, aldrig någonsin skriva något om du inte förstår vad varje ord och fras betyder. Din advokat eller HUD godkänd rådgivare kan säga att det är ok men det är ditt namn kommer på avtalet och du är den enda som kommer att få leva med konsekvenserna. Ta din tid, läsa och åter läsa den långsamt och fullständigt. Du kan se över avtalet om du behöver. Bli först när och om du håller med om allt i dokumentet.

inte underteckna # 2
Om sidan är tom eller har tomma rader som ska fyllas i senare, inte underteckna! Du skulle bli förvånad över hur effektivt bedragare får människor att registrera ofullständiga handlingar. “OK, underteckna här, här och här. Jag har min assistent fylla i alla tomma tillbaka på kontoret, ingen mening att slösa din tid nu med de triviala detaljer … ”

få en kopia
Du bör ha en kopia av varje dokument du skrev, något du fram till en långivare, verkligen alla dokument som är del av din låneavtalet. Lita inte på andra för att hålla dina poster. Långivare är alltid förlorar dokument. Dokumentet de förlorade kan vara det du behöver för att slutföra din modifiering eller utmana dina lånekostnader. Spara kopior av allt.

inte uppgradera ditt problem med en dålig refinansiera
Du som redan inte har råd med ditt hem. Gör inte saken värre genom att acceptera en refinansiera erbjudande som du vet att du inte kan leva med. Jag hade ett ungt par på mitt kontor säger att de gick igenom en förlust lindring program med sina långivare. Fördelen enades långivaren att ge dem 3 månader inga utbetalningar medan hon hittade ett bättre jobb. Nackdelen var lånevillkoren även modifieras och inteckning skulle nu ha en ökad ränta. För tre månader fördragsamhet paret hade gått med på att betala betydligt mer per månad. Det fanns inget sätt de kan betala mer per månad. Medan de hade långivaren redo att förhandla, de borde ha förhandlat om en beboelig affär, inte en kortsiktig lösning. Stora ballong betalningar och höga räntor gör ofta en refinansiera erbjudande värre än din nuvarande situation.

överföra äganderätten
Överför inte äganderätten till en “rescue” eller “angel” tredje part. Dina äganderätt och inflyttning ändra det ögonblick du underteckna ett sådant avtal. Processen är enkel. Den “avskärmning specialist” lär din väntan utestängning från offentliga register. Han meddelar att han har speciella relationer med din långivare och kan få dig ur avskärmning. Han kommer att förhandla fram en bättre affär för dig och spara ditt hem. Processen är enkel, du loggar huset till honom, använder han sina betydande innehav, stor kredit och speciella relationer att förhandla dig en hel del. Först måste han din myndighet att agera i ditt ställe så att du undertecknar huset över till honom. Du skickar nu din månatliga betalningar till honom snarare än inteckning företaget. Han kommer att stanna i kontakt med dig kort, ger lovande uppdateringar. Bakom kulisserna har han faktiskt används dina pengar för att refinansiera sitt hus och sedan säljer sitt hus till en tredje part. Han försvinner från scenen med sina pengar och du får snabbt, enkelt och lagligt vräkta av de nya husägaren.

Hur upptäcker jag en bluff
Scams anländer på din ytterdörr, på telefon eller i ditt mail. En legitim avskärmning specialist inte hitta dig, måste du hitta dem. De har en historia du kan se, en lokal meritlista som visar att de är i verksamhet på lång sikt.

En bedragare kommer att ge dig en bra verbal sälja. De beskriver hur stor och farlig långivaren är och hur liten, hopplös och oförberedda lite gammal du är. De vill att du ska känna oförmögen att hantera situationen och tacksamt beroende av någon alternativ de kan erbjuda dig.

En bedragare berättar att upphöra med all kommunikation med din långivare. De vill dig ur kommunikationen slingan. Isolera och erövra är mottot.

Och en bedragare kommer att erbjuda dig några underbara alternativ. De kommer att göra processen “snabbt och enkelt”. De kommer att stoppa avskärmning med “bara ett telefonsamtal”. Många kommer att erbjuda sig att “köpa ditt hus” eller “du får omedelbar skuldavskrivning och CASH!” Du vet bättre. Ingenting om avskärmning är snabb eller enkel. Ingen telefonsamtal kommer att stoppa avskärmning. Och ingen kommer att ge dig pengar och få dig ur skuld. Det är alla önskedrömmar och orm olja.

En effektiv scammer storlekar upp snabbt och skapar band av förtrolighet. Han ser ett kors på väggen, han är en kristen också. Spots din college logotyp på din kaffekopp, utexaminerades han från samma skola. Ditt lån är med Wells Fargo, väl sin inteckning bakgrunden innehåller nu år som Wells Fargo inteckning chef. Du får bilden – en bedragare blir vad du behöver honom för att vara.

En bedragare är lång på vittnesmål men kort på dokumentation och tid. Han har en lång lista med folk som han har hjälpt (men inget du kan kontrollera) och en längre lista över människor som behöver hans hjälp. Registrera dig idag eller kommer han att gå vidare till någon som uppskattar honom. De kommer att få sin fantastiska service och du kommer att vara kvar, fast du i leran.

Du behöver inte möta avskärmning ensam. Det finns organisationer där ute än kan hjälpa dig genom denna kris. HUD erbjuder några underbara planering och alternativ bistånd. Dessa är gratis. Och de flesta om inte alla de tjänster som du kan betala en avskärmning specialist kan göras själv. Besök oss på helpahome.org och vi kan hjälpa dig att gå i rätt riktning. Eller gå till foreclosurebarricade.com för en stor guide till att förhindra utestängning. Beväpnad med en liten kunskap jag är övertygad om de flesta husägare kan uppnå jämförbara om inte bättre resultat än en specialist. Och utan att betala och arm och ett ben!