Indy Mac härdsmälta … vad det innebär att byggandet perm lån

På dag 2 av Indy Mac härdsmälta, hade kunder i Kalifornien uppradade vid midnatt utanför lokalavdelningar väntar på banken för att öppna för att ta ut sina pengar. Polisen behövs för att styra massorna.

Federal Deposit Insurance skyddar något konto upp till $ 100.000, eller $ 250.000 om det är en pension konto.

Allt över $ 100.000 borde helt enkelt sättas i olika banker, med inte mer än $ 100.000 i någon bank. Och federala regulatorer säga banker övertar är fortfarande en sällsynt företeelse.

Jag är förvånad över vissa människor som sätter mer än $ 100.000 på ett konto och kommer att förlora dessa pengar eftersom FDIC bara försäkrar $ 100.000.

IndyMac har blödningar insättningar ända sedan senatorn Charles Schumer från New York ifrågasatte dess lönsamhet 27 juni. Under de kommande 11 dagarna, drog insättare 1,3 miljarder dollar, tvingar dess stängning på fredagen av Office of Thrift Supervision. Medan vissa skyllde Schumer för att starta en körning på banken, skyllde Schumer IndyMac för att göra löjliga lån och tillsynsmyndigheter för att titta åt andra

Nu New York-borna börjar oroa.

Aktier i regionala banker och thrifts störtade också på måndagen, delvis som en reaktion på IndyMac och dels på farhågor om att bankens intäkter, som kommer ut under de närmaste veckorna, kan bli sämre än tidigare väntat.

Den största förloraren var Washington Mutual, ned 34,7 procent. Wachovia, National City, Regioner Finansiella och Sovereign Bancorp – allt bland landets 25 största banker och thrifts av tillgångar – föll från 14 till 16,5 procent vardera.

FDIC försökte lugna ner situationen genom att säga följande.
Arbeta med låntagare

“Vi kommer att utvärdera dem från fall till fall”, säger FDIC talesman Andrew Gray. “Vårt mål är att arbeta med låntagare som vill bo i sina hem. Vi kommer aggressivt driva lån ändringar som är långsiktigt och hållbart för låntagare står inför svårigheter. ”

FDIC ordförande Sheila Bair har drivit långivare att ändra fler lån för kämpande låntagare som vill bo i sina hem.

Övriga låntagare förväntas fortsätta betala sina lån till IndyMac som vanligt.

Men “om de har ett lån och oförsäkrade pengar på banken, kan de använda den oförsäkrade pengar för att betala tillbaka hela eller en del av sina lån,” FDIC talesman David Barr säger.

Bankens 33 kontor i södra Kalifornien förblir öppen enligt FDIC tillsyn.

IndyMac också haft cirka 90 lån kontor runt om i landet, varav en i San Ramon, säger Barr. IndyMac stängde de flesta av dessa kontor i början av förra veckan, och FDIC planerar inte att återuppta dem.

Normalt när en bank eller sparsamhet misslyckas, finner FDIC en sund institution att ta över. Banken stänger på fredag ??och öppnar på måndag som en gren av den sunda institution. Det hände inte den här gången. IndyMac igen som en ny bank, men under federal tillsyn.

“Generellt är de större bankerna hanteras på detta sätt,” Barr säger.

FDIC planerar fortfarande att söka en köpare till hela eller delar av IndyMac.

IndyMac ägde också ekonomisk frihet, en av de äldsta och största reverse-bolåneinstitut.

Är dina pengar säkra på banken? Är detta ännu en S & L kris i vardande?

Vänligen ge dina tankar …