indiana inteckningar

Indiana utmätningar under 2006 var 3% av de intecknade bostäder i staten. Det är den tredje högsta siffran i landet mellan länderna, och Indiana lagstiftaren vidtar några åtgärder. De tar upp ett antal frågor som har kommit till deras kännedom. En av dem är det faktum att nya husköpare se dokumentationen på fastighetsskatten för sitt hem när det var bara en bit av marken under föregående år. Intet ont anande nya husägaren ser då en proposition fastighetsskatten kommer in för $ 3000 eller $ 4000 som förstör en redan stram budget.

Lagstiftaren har röstat för en lag som kräver byggare att avslöja beräknade fastighetsskatt för ett nytt hem fulla värde. Samma lagstiftning behandlar frågan om höga avskärmning priser på subprimelån i Indiana. Lagen skulle också kräva Indiana Bostäder och samhällsutveckling myndigheten att lämna utbildningsmaterial om hemmet köpa och finansiering till husköpare som har kredit poäng av 620 eller lägre.

Tydligen den senaste rasen av bedragare att komma fram på subprime mortgage scenen är inteckning “fixare” som erbjuder sig att förhandla om någon form av lättnad på uppdrag av en belägrad husägare som inte kan hantera en justering betalning takt. The Fixer tar ut en avgift – eller i vissa fall förhandlar med titel till hemmet – gör några telefonsamtal att husägare kan göra honom / henne själv, och kallar det en dag. Indiana har valt att reglera personer som deltar i denna praxis med ett lagförslag som röstades ut av staten senaten 49-0.

En Indiana statlig arbetsgrupp bestående av fastighetsmäklare, mäklare inteckning, banker, företag titel och statliga myndigheter har kommit med rekommendationer för att lägga locket på den snabba framväxten inteckning bedrägeri som har dykt upp i sitt tillstånd. De föreslår att staten bör kräva att varje lagfartsbevis inkluderar sanna försäljningspris och att köparen och säljaren av varje fastighet underteckna handlingen, som intygar att det redovisade priset är korrekt.

Varje person eller företag involverade i varje steg av transaktionen – fastighetsmäklaren, titel företag, värderingsman, mäklare och eventuella andra – bör identifieras med namn eller registreringsnummer på dådet. Ett sådant utlämnande är mer än ett incitament att se till att alla priser är noggrant redovisade – och skapar en offentlig handling.

Den Indiana Bostäder och samhällsutveckling myndigheten har arbetat upp en katalog som ger listor för tjänster relaterade till bolån för familjer med låg inkomst, första gången köpare hem och allmän rådgivning för invånare som behöver hem köper vägledning. Det kan hittas på http://ihcda.in.gov/countyservices.aspx.