inblick i fastigheter blankning

Vad är en kort försäljning?

När mängden av en inteckning är mer än hem är värt, får egendomen vara en kandidat för en kort försäljning. En kort försäljning är när långivaren går med på att ta mindre pengar för hemmet än det belopp som är skyldig på hypotekslån. Balansen, tekniskt, kan fästas till säljaren, så om du funderar på en kort försäljning är det viktigt att arbeta med en erfaren fastigheter advokat.

En kort försäljning kan vara meningsfullt för en säljare, om de måste säljas hem och värdet av fastigheten har sjunkit. En kort försäljning kan också vara meningsfullt om ditt hem är i eller nära att nå default status eller pre-avskärmning status. Om säljaren behöver ett sätt att komma ut från under en inteckning på grund av arbetslöshet, en skilsmässa, en hälso-kris eller död, är en kort försäljning ett alternativ att överväga. Om säljaren har tillgångar, såsom i besparingar eller konton investeringar, kommer det förmodligen inte att vara möjligt att förhandla fram en kort försäljning med banken.

Vem tjänar på en kort försäljning?

Den enda person som förlorar mest på en kort försäljning är säljaren. Medan de får ut från under stress och finansiellt åtagande av en inteckning, kommer de också gå undan med någonting. Varje eget kapital i hemmet är borta. Banken, samtidigt överens om att ta mindre pengar än vad som är skyldig på hypotekslån, fortfarande åtnjuter den korta försäljningen. Eftersom blankning oftast uppstår när ett hem är i fara att bli avskärmad på, förhindrar den korta försäljningen banken från att komma in i avskärmning processen. Det tar också hem av av bankens händer. I en typisk avskärmning, har banken ansvaret för underhåll av fastigheten och att få det sålt. Med en kort försäljning, har banken aldrig att ta ansvar för fastigheten. De som deltar i den fastighetstransaktion, såsom agenter, advokater, värderingsmän och företag titel, alla nytta av den korta försäljningen. Även om de inte kan få full avgift vid bearbetning av en kort försäljning, de gör fortfarande pengar från processen.

Den största vinnaren i en kort försäljning är vanligtvis köparen. Genom att köpa ett hem med en kort försäljning, får köparen ett hem under marknadsvärdet. Eftersom det belopp som banken lånar ut är baserad på det beräknade värdet, när ett hem är köpt för mindre än det beloppet, är en mindre handpenning krävs och PMI kan undvikas. PMI eller privata försäkringar för hypotekslån, är en dyr form av försäkring som nya husägaren måste köpa om de låna mer än 80% av värdet på hemmet.

nackdelarna med blankning

Blankning kan vara ett bra beslut för husägaren som inte har råd med sina lån, men de är inte svaret på alla ekonomiska problem. Den Mortgage Förlåtelse Act från 2007 föreskrivs att den del av skulden förlåten av kreditinstitutet kan anses inkomster för säljaren. Ofta kommer det långivande institutet utfärda en 1099 till säljaren, vilket innebär att de kan bli skyldig att betala skatt på det efterskänkta beloppet.

Blankning visar också upp i rapporten kredit. Även om det verkar som en kort försäljning är ett bättre alternativ än avskärmning, i fallet med din kredit historia, är de samma. Den korta försäljning är listad som en pre-avskärmning som har lösts in. Säljaren, oavsett hur resten av sin kredit historia ser ut, kommer att behöva vänta tre år innan det blir en anständig ränta på en ny inteckning.

Övertyga långivaren att enas

Medan långivare föredrar en kort försäljning till avskärmning, de föredrar starkt att du betalar av mängden ditt lån när sälja hemmet. Det är upp till banken om de kommer att acceptera en kort försäljning eller inte. Det bästa sättet att övertyga banken om att en kort försäljning är i deras intresse att framställa ett paket beskriver orsak du funderar acceptera en kort försäljning erbjudande.

En uppskattning slutanförande är det första steget i att övertyga långivaren en kort försäljning är nödvändig. Detta uttalande bör omfatta de beräknade försäljningskostnader, såsom provisioner och inspektioner avgifter, den obetalda lånebeloppet och eventuella förseningsavgifter. Om fastighetsvärdena har sjunkit nyligen, värde leder till ditt hem minskar, be din fastighetsmäklare för att förbereda en CMA, eller jämförande marknadsanalys. CMA visar bostäder i området som är aktivt på marknaden, är de vars försäljning väntan och bostäder som har sålts under de senaste sex månaderna. Det kommer att bidra till att stärka ditt fall för att acceptera en lägre summa pengar för ditt hem. Du bör också omfatta kontoutdrag och andra bevis på inkomst och skuldsättning, samt en detaljerad svårigheter brev, som förklarar exakt varför du tycker att det är nödvändigt att acceptera kort försäljning.

Blankning kan vara ett bra val för köpare och säljare lika, men det är viktigt att veta vad de nackdelar innan går in i ett kontrakt för en kort försäljning.