ifrån sig ditt hus nycklar ett genomförbart sätt att avvärja hem återbördande

Eftersom fastighetspriserna och inkomster både lod för många på grund av den globala ekonomiska nedgången, finns ett stort antal av husägaren finner det allt mer problematiskt att hänga med sin avbetalning. Nivåer av obetalda stiger, och återbördande förfaranden som inletts i en takt setts sedan den ekonomiska nedgången av nittiotalet.

Med tanke på dessa svårigheter är många husägare som har allvarliga problem att hänga med sina bolån frestas att helt enkelt lämna tillbaka sin egendom till bolåneinstitutet och lämna bakom hela mardrömmen, så undviker olyckliga erfarenhet av domstolsprocesser repossesion. I själva verket är denna “forcerad avskärmning” alternativet ibland föreslagits av bolåneinstitutet som den bästa lösningen för deras lidande kund.

Tyvärr ger denna påstådda lösningen ett klart bättre utfall för lånet företag än för lägenhetsinnehavare. Långivaren kommer att kunna avleda de kostnader som avskärmning processen, och kommer att kunna förfoga över huset snabbare och så får skulden återbetalas snabbare. För husägare, saker är inte så enkelt.

Till att börja med, tills fastigheten lastas och bostadslånet betalas ut, kommer du fortfarande att ansvara för återbetalningarna, och kommer att debiteras extra avgifter om du inte uppfyller dem, kommer detta att driva upp det belopp du är skyldig på en farlig takt. Dessutom, under tiden, har du fortfarande att ha någonstans att bo, och du kan hitta dig själv att betala hyra när du kör upp djupare inteckning – och denna position kan pågå en lång tid med tanke på den långsamma bostadsmarknaden i dag.

Det finns också den nackdelen att långivaren förmodligen kommer att försöka avyttra fastigheten snabbt på auktion, och det kan betyda det begärda priset massivt diskonteras – det kanske inte ens inser nog att betala tillbaka lånet, så du har förlorat ditt hem men fortfarande är skyldig pengar på det.

Det finns ingen färdig lösning för inteckning svårigheter, men hoppas att avvärja utmätning genom att lämna tillbaka nycklarna inte är i stort en bra idé. Försöker hantera tillräckligt länge för att handla huset själv på den privata marknaden är förmodligen kommer att ge ett bättre resultat än att gå bort och hoppas din inteckning företaget kommer att hålla dina bästa intressen i åtanke när lösa skulden.