identifiera och undvika inteckning bedrägeri

Nyligen finansbranschen nöd tillskrivas offentligt till utbredd standard bolån har genererat ett tryck på federal åklagare för att öka utredningar av incidenter av inteckning bedrägeri över hela nationen. Den 6 februari 2004 rapporterade CNN att FBI varnade att inteckning bedrägeri blev så våldsam att den resulterande “epidemi” av bedrägerier skulle kunna utlösa en massiv ekonomisk kris. Inteckning bedrägeri har nu blivit så utbredd att Förenta staternas Department of Justice och Federal Bureau of Investigation har tvingats skapa en helt ny kategori för att spåra dessa fall. Enligt en CBS nyhetsrapport, antalet FBI-agenter som tilldelats belåna relaterade brott ökade med 50 procent från 2007 med 2008. Åklagare och utredare på både statlig och lokal nivå är också febrilt organisera arbetsgrupper och skapa reella avdelningar egendom bedrägeri att motverka denna spirande våg av kriminalitet.

brott och straff

Det primära fokus för dessa undersökningar verkar vara på låntagare, investerare, mäklare inteckning, värderingsmän och fastighetsmäklare. Några av de avgifter som tas ut mot dessa förövare har inkluderat lämna falska uppgifter om låneansökningar, bankbedrägerier, post bedrägeri, tråd bedrägeri, konspiration för att tvätta pengar och ett antal gällande statliga lagar. Däremot har det övergripande juridiska fordonet genomförs av federala åklagare varit avsnitt 1014 av avdelning 18 i United States Code, som förklarar inteckning bedrägeri som ett federalt brott som omfattar alla som uppsåtligen övervärderar någon mark eller egendom, eller medvetet gör falska påståenden, för ändamålet att påverka ett finansiellt institut på en låneansökan, köpeavtal eller andra relaterade dokument. En kränkning av den federala inteckning bedrägeri lagen (18 USC § 1014) ensam är straffbart med upp till trettio års fängelse och en miljon dollar böter.

inteckning bedrägerier

Det mest effektiva sättet att undvika åtal för inteckning bedrägeri är att identifiera system inteckning bedrägeri innan någon faktisk medverkan. De flesta inteckning bedrägeribrott delas in i två allmänna kategorier: “bedrägeri för bostäder” och “bedrägeri för vinst”. Bedrägeri på bostäder innebär ofta bedrägliga handlingar som begås av en låntagare, ofta coachade av hans eller hennes inteckning mäklare eller fastighetsmäklare, för att få ett lån för det slutliga målet att skaffa ett hem. Dessa bedrägliga fakta allmänhet avser förfalskning av fakta och dokument under låneansökan processen för att göra det möjligt för låntagaren att erhålla finansiering som han eller hon annars inte skulle vara kvalificerade att ta emot. Omvänt innebär bedrägeri för vinst oftast en mer samordnad plan för att missbruka hela fastigheter transaktionella process för ekonomisk vinning.

bedrägeri för bostäder

inkomster bedrägeri

Detta inträffar när en låntagare blåser sin mängd inkomst för att kvalificera sig för ett lån eller en större lånebeloppet. Även senaste minskad användning av “uttalade inkomst” eller “nej-doc lån lögnare” har något dämpade inkomster bedrägeri, vågar låntagare genererar allt mer förfalskade dokument för att förfalska inkomster. Informationsteknik och fotokopia utrustning har blivit så avancerad att mycket övertygande dokumentation, t.ex. resultat, sparkonton och skattedeklarationer, kan tillverkas på begäran.

anställning bedrägeri

För att motivera överskattas intäkter i en låneansökan, kommer låntagare anspråk egenföretagare i ett bolag som inte existerar eller representerar har en högre position i ett företag än låntagaren faktiskt håller.

underlåtenhet att avslöja skulder

Den skuld-till-tal är en viktig del av de kriterier lån emissionsgarantier som används för att bestämma en låntagarens berättigande till bolån. Följaktligen kommer låntagare dölja finansiella åtaganden gillar nyförvärvade skuld kreditkort, andra inteckningar, och privata lån för att på konstgjord väg minska sina skulder till inkomst nyckeltal.

beläggning bedrägeri

Vanligtvis inträffar när en låntagare står på en låneansökan som han eller hon har för avsikt att ockupera en fastighet som en primär bostad för att säkra en lägre ränta när låntagaren faktiskt har för avsikt att få lån för att förvärva en förvaltningsfastighet.

bedrägeri för vinst

eget kapital skimming och cash-back system

Ett sugrör köparen är normalt genomförs som köpare av fastigheten på grund av hans eller hennes kreditvärdighet och resulterande förmåga att erhålla gynnsam finansiering. Unknowing halm köpare kan manipuleras genom inteckning mäklare och fastighetsmäklare att köpa en fastighet som en primär bostad med mäklare eller agent senare tjänar som en förvaltare för att samla förväntade hyresintäkter. Efter spärrade stänger och inteckning och fastighetsmäklare samlar sina uppdrag, fortsätter de att samla in hyresintäkter och misslyckas med att göra avbetalning.

Komplexa system kan innebära en vetskap halm köpare, en värderingsman som avsiktligt överskattar fastighetens värde, en oärlig säljare som avsiktligt blåser försäljningspriset, och en oärlig uppgörelse officer som gör hemlig utbetalningar från lånebeloppet. Alla dessa konspiratörer samarbetar för att samla delar av intäkterna från ett olämpligt stort lån innan man slutligen låta det gå in standard.

bedömning bedrägeri eller inflation

Denna bedrägeri uppstår när en oärlig värderingsman avsiktligt överskattar värdet av en fastighet eller när en befintlig bedömning ändras för att spegla ett högre värde. När ett hem är övervärderad, kan mer pengar erhållas av säljaren i ett köp eller av låntagaren i ett cash-out refinansiera.

det nya bedömningssystemet bedrägeri: prisdeflation

När du är klar legitimt, sker en kort försäljning när en låntagare som är skyldig mer än hans eller hennes egendom är värt säljer fastigheten under marknadsvärdet och långivaren går med på att acceptera lägre återbetalningsbeloppet och förlåta skillnaden. En ny hybrid av bedrägeri har uppstått när en värderingsman eller en fastighetsmäklare drastiskt nedvärderar fastigheten i en bedömning eller mäklare pris yttrande (BPO), så att hemmet kommer att sälja med lätthet till ett pris långt under marknadsvärdet. Naturligtvis den nya köparen är i samarbete med säljaren, agenten och värderingsman, så alla de sammansvurna fortsätter att sälja hemmet till ett högre pris för en stor vinst.

identitetsstöld

Identitetsstöld bedrägeri uppstår när en offrets identitet bärs av en annan för att få en inteckning utan att någonsin avsikt att göra några betalningar på lånet. Förövarna avvika ofta med en del av lånebeloppet och ibland vågar nog att hyra fastigheten och samla några insättningar och hyresintäkter innan försvinner.

köp och borgen

Detta helt nya system begås av ett hem ägare som inte kan sälja hem eftersom fler är skyldig på fastigheten än sitt värde. Eftersom ingen långivare kommer att ge ägaren ett lån för en andra primär bostad, berättar ägaren långivaren att han eller hon planerar att hyra ut den nuvarande hem trots att de har för avsikt att göra det. Ibland ett förfalskat hyresavtal används för att ytterligare stödja lögn. När andra hem är köpt, inte ägaren “bails” på den ursprungliga hem och göra några ytterligare avbetalning.

undvika och förebygga bedrägerier

Inteckning bedrägeri utgår ofta från grupper som kompletterar en onormal mängd liknande transaktioner eller pressa fram många erbjudanden att köpa på en gång. Dessa kläder kan visas desorganiserat eller oprofessionellt grund av den stora mängden av transaktioner som de försöker att hantera. Det är heller ingen tillfällighet att inteckning bedrägeri har ökat betydligt som bostäder värden har minskat sedan de flesta bedrägerier innebär ett ekonomiskt nödställda eller på annat sätt utsatta säljare. Det är lika viktigt att komma ihåg att agenter skyldig en mycket strikt förvaltare skyldighet att agera i sina kunders bästa intressen. Så innan du rapporterar en klient till de lokala myndigheterna, tala med advokat eller ditt tillstånd fastigheter licensiering avdelning att se till att dina föreslagna åtgärderna inte utgör ett brott mot din egendom förvaltas till din klient.

Fastighetsmäklare är i en unik position som gör det möjligt för dem att identifiera och även förhindra uppkomsten av bedrägerier genom att erkänna de röda flaggorna, ställa rätt frågor, och ge huvudmännen i deras transaktioner en fullständig bild av vilka konsekvenser är förknippade med att delta i inteckning bedrägeri . Även en hel del skada har skett på fastighetsmarknaden, kan vi förhindra att mer av samma inträffar i framtiden.