i inteckning problem ett hus kort försäljning kan vara svaret

Alla får en lite bakom på sina månatliga betalningar på en gång eller annan. Men om du är veckor eller månader bakom på en personlig skuld, kommer det inte dröja länge innan inkassobolag börjar ringa – om de inte redan har. Medan du har en skyldighet att betala dina skulder, har du rätt när det kommer till de irriterande samling samtal enligt Fair Inkasso Practices Act. Enkelt uttryckt, enligt Federal Trade Commission, Fair Inkasso Practices Act “förbjuder inkasserare från att använda kränkande, illojala eller bedrägliga metoder för att samla in från dig.” Här är de tio saker du behöver veta om lagen om inkasso –

1.Det Fair Inkasso Practices Act (FDCPA) omfattar personlig skuld. De vanligaste typerna av personlig skuld som omfattas metoder inkasso är kreditkort, auto lån, hypotekslån och medicinska räkningar. Fair Inkasso Practices Act omfattar inte företagslån.

2.Det finns gränser för var och när en skuld insamlare kan kontakta dig. FDCPA förbjuder metoder inkasso som kontaktar dig på orimliga timmar tidigt på morgonen och sent på kvällen. Dessutom, enligt lagen om inkasso, kan en skuld insamlare ringer inte du på din arbetsplats om du tidigare har angett att du inte kan ta emot telefonsamtal på jobbet.

3.You kan stoppa insamling samtal. Du kan skriftligen begära att en skuld insamlare sluta kontakta dig. För att bidra till genomförandet din förfrågan, behålla en kopia av brevet och skicka det certifierade post med mottagningsbevis. Detta sätt, om skulden samlare fortsätter att kontakta dig, blir det trakasserier och du har regressrätt mot dem. Det finns två undantag: den skuld insamlare är att kontakta dig för att meddela dig om att inga ytterligare åtgärder kommer att vidtas mot dig eller skulden samlare meddela dig om att de har för avsikt att vidta en viss åtgärd mot dig såsom en rättegång.

4.Debt samlare kan kontakta utomstående. Om du har anlitat en advokat för att företräda dig, kommer en skuld insamlare kommunicera igenom dem istället med dig direkt. De kan också kontakta andra vänner och bekanta i ett försök att få information om dina kontaktuppgifter och arbetsplats. Utöver denna information, kan en skuld insamlare inte diskutera din skuld med en tredje part annan än din advokat.

5.En “validering meddelande” krävs. Inom fem dagar från första kontakt, måste en skuld insamlare skicka ett skriftligt meddelande som beskriver namnet på den borgenär som du är skyldig pengar, hur mycket du är skyldig, och vilka åtgärder att vidta om du tror att skulden är felaktig.

6.En skuld insamlare kan kontakta dig även om du inte tror att skulden är din om du skickar ett brev om att du inte är skyldig pengar inom 30 dagar efter mottagandet av validering meddelande. Vid mottagandet av detta brev, får skulden samlare inte kontakta dig igen om de inte skickar bekräftelse på att du är skyldig skulden.

7.Certain beteenden är “off-limits”, även för inkasserare. Dessa beteenden inkluderar trakasserier, falska uttalanden och illojal. En skuld insamlare kan inte hota att du kommer att arresteras, få din lön garneras, eller andra juridiska åtgärder kommer att vidtas mot dig om de har för avsikt att lagligen vidta dessa åtgärder. De får inte använda falsk företagsnamn eller skicka brev som ser ut som ett officiellt dokument från en domstol eller myndighet om det inte är.

8.Your lönerna inte kan garneras utan rättsliga åtgärder. En skuld insamlare har inte befogenhet att garnera ditt bankkonto eller lön utan att gå via de lämpliga rättsliga kanaler och få ett domstolsbeslut.

9.You anlita om du tror att en skuld insamlare har kränkt dina rättigheter enligt Fair Inkasso Practices Act. Du kan stämma en skuld insamlare inom ett år från det datum du tror att dina rättigheter har kränkts. Du kan också lämna in ett klagomål till statliga allmänna åklagaren.

10.Professional hjälp finns. Om inkassoföretagen har börjat ringa, är du förmodligen i en prekär finansiell ställning. Och medan du anlita för att hantera skuld samlare, stoppa samtalen inte kommer att frikänna dig om ditt ansvar för att betala skulden. En kvalificerad jurist diskuterar dina rättigheter enligt Fair Inkasso Practices Act och hjälper dig att komma med en långsiktig strategi för att hantera din skuld och borgenärer.