hyresgästen avskärmning fortsätta att betala hyra eller ansiktet vräkning

Hyresgäster som bor i bostäder eller flerbostadshus som nu är i avskärmning är möjligen det största segmentet av amerikanerna som har glömts bort under avskärmning krisen. Många av dem har hyreskontrakt i kraft med hyresvärdar som inte har betalat inteckning i månader, och hyresgäster bidrar också till att finansiera ösa ur bostadsmarknaden, Wall Street, och eventuellt även bilindustrin. Det verkar logiskt för dem att försöka få någonting för ingenting och sluta betala hyran, eftersom alla andra verkar göra det.

Tyvärr, hyresgäster som bor i bostäder som går igenom avskärmning processen måste ändå betala hyra så länge som hyresvärden är den juridiska ägaren av fastigheten och hyresgästerna har ett kontrakt med honom att hyra sin egendom för eget bruk. Kontraktet kommer fortfarande vara i kraft under hela avskärmning, eftersom avskärmning är en juridisk process som behandlas över tiden inom domstolsväsendet.

Således, bara för att en hyresvärd har försummat sin inteckning kontrakt just nu inte göra hyresgästernas hyreskontrakt med honom ogiltigt. Men om inteckning går hela vägen genom avskärmning och han förlorar hem, då hyresgäster inte kommer att få betala honom längre. Eftersom avskärmningen eliminerar sin ägarandel i fastigheten och överför den till kickspekulanten på sheriff försäljning, har hyresvärden inte mer rätt att samla på hyreskontraktet.

Med andra ord, kan hyresvärdar genomdriva inte hyreskontraktet när avskärmningen är över och de är inte längre ägare till hemmet. Men tills dess, hyresgäster måste fortsätta att betala om de vill bo kvar i fastigheten. Och även efter det att huset har auktioneras ut, kommer det att finnas en ny ägare som kan besluta att behålla hyreskontraktet på plats, så det skulle vara en bra idé för hyresgäster fortsätta att spara pengar även efter att de inte längre betala hyra till den ursprungliga hyresvärd.

Men om hyresvärden inte lyckas dra ut några mirakel och rädda hem innan den säljs, ska hyresgästerna vill bli fångad halka på hyresbetalningar. Om detta hände, kunde ägaren av fastigheten stämma hyresgäster att ha dem vräkta eller ta deras deposition eller några andra skador han kan få i domstol. Detta skulle vara en särskilt dålig situation för hyresgästerna att vara – vägrar att betala hyra eftersom huset är i avskärmning, bara för att bli de i standard sig om ägaren åtgärdar situationen.

Naturligtvis kan denna resolution av avskärmning verkar ganska osannolikt om hyresvärden är redan många månader månader bakom, men att förutsäga framtiden är omöjligt. Ägaren kunde anlita en advokat, eller förhandla om en inteckning modifiering, eller har tillräckligt med eget kapital i hemmet för att kvalificera sig för en avskärmning lån med en specialiserad equity långivare. I vilket fall som helst, är det alltid bättre att vara förberedd på de bästa och de sämsta resultaten av en avskärmning.