hyra v uppköp – fallet för varje i dagens ekonomi

Att köpa eller inte köpa? Det? Är den fråga som ställs i hyresbostäder upp och ner i landet. Konventionell visdom säger att det? Ar bättre att vara en husägare än ett hem hyresgästen, eftersom din månatliga hem betalningen går mot en tillgång som du äger. Men i dag? S uppochnedvänd, kredit-crunch världen, är det alltid bättre att köpa än att hyra?

Vi tar en titt på för-och nackdelar med hyra och äga i det rådande ekonomiska klimatet.
hyra proffs

* Ny forskning från Abbey visar det? Ar billigare att hyra en typisk första gången köpare egendom än att köpa en i London och East Anglia.

* Du dont har att oroa dig för beskjutning ut för oväntade underhåll räkningar, det? Ar bara hushållens verktyg och kommunalskatt för att hålla koll på. Om det? Är ditt hem, du? Re hyresvärden, och kostnaden är alla på dig!

* Hyra ger dig flexibilitet och frihet att flytta när och var du behöver? och vid släpp av en hatt om det behövs. Villaägare sannolikt kommer att möta en lång väntan för att sälja sin egendom i den aktuella marknaden.

* Hyra kan vara ett bättre alternativ för någon orolig för säkerheten i sina jobb. De flesta hyreskontrakt senaste sex månaderna och ibland erbjuda uppsägningstider, ge människor vars omständigheterna förändras, möjligheten att hitta någonstans billigare att leva snabbare om det värsta skulle hända.

* Om du behöver flytta till ett nytt område, hyra en plats ger dig en chans att lära känna platsen utan att binda dig ner till vistas där långsiktigt.

* Medan äga ditt eget hem kan göra bättre ekonomiskt vettigt i det långa loppet, det? Sa stort engagemang. Om du hyr och sugen att ta ett avbrott i karriären för att resa runt i världen, till exempel, finns det? Ar inget som hindrar dig!
hyra cons

* En av de största nackdelarna med att hyra är de avgifter som du måste betala i förskott. Att behöva punga upp avlagringar och hyran i förskott kan vara knepigt.

* Pengar betalas i hyra lönar din hyresvärd? S inteckning, inte din, lämnar du med något att visa för dina pengar.

* Det? Ar ingen garanti för att du kommer att kunna bo i fastigheten när sex månaders hyresrätt tar slut. I värsta fall, kan du finna dig hemlösa ännu tidigare om din hyresvärd inte hänga med sina hypotekslån, lämnar dig med allt krångel och kostnader för att behöva hitta någon annanstans att bo.

* Att få din insättning tillbaka från hyresvärden kan vara svårt. Du? Ll ofta behöva punga ut för professionella städare och se hela huset är nästan perfekt för att få en full återbetalning.

* Att sätta din personlighet i en fastighet kan vara svårt om du? Re inte tillåtet att dekorera. Vissa hyresvärdar låter dig måla rum, men andra banna dig från att hänga nya bilder på väggarna, än mindre uppdatera färgschema.

* När något går fel, det? Ar upp till hyresvärden att sortera det. Även om detta kan vara lycksalig eftersom någon annan har att ta itu med problemet och betala för det, kan du behöva vänta för dem att sortera ut, vilket spelar ingen alltid ske omedelbart.
köpa proffsen

* Property är billigare. Huspriserna har fallit med mer än 20% sedan marknaden kulminerat, är så om du köper nu, du? Få definitivt en bättre affär än vad du skulle ha gjort för 18 månader sedan.

* Räntorna har skurits ner till en rekordlåg nivå, vilket gör amorteringar mer prisvärd än de varit på flera år. Men en sak kan du vara säker på är att priserna kommer att vara på väg tillbaka någon gång i framtiden, så det kan vara värt att överväga att ta ut en fast ränta inteckning om du vill se dina betalningar dont stiga. Jämför inteckning erbjudanden för en stor sats med Confused.com.

* De pengar du spenderar på bostäder varje månad går till att betala av din egen inteckning. Detta är en investering i din framtid, snarare än din hyresvärd? S, så du? Småningom åter förvärva en tillgång.

* Ny forskning från Abbey har visat det? Ar nu billigare att köpa en typisk första gången köpare fastigheten än att hyra en i alla delar av landet utom East Anglia och London.

* I det nuvarande klimatet, är säljarna beredda att acceptera bastanta rabatter på sina be priser, särskilt om de tror att värdet av deras hem faller för varje dag. Varnas om så snart marknaden stabiliseras, kommer folk att vara mindre benägna att göra detta.

* Regeringen införde ett års semester stämpelskatt i september förra året för fastigheter som kostar upp till £ 175.000? rädda människor köper ett hem i detta värde £ 1750.

* Att vara husägare kan hjälpa till att bygga upp din kreditvärdighet, som du kan visa för potentiella långivare som du? Åter kunna hålla upp med dina månatliga skuld åtaganden. För att kontrollera din, prova Confused.com? S kreditvärdighet tjänsten.

* Om du har ett extra rum kan du alltid göra lite extra pengar genom att hyra ut det. Enligt regeringen? S hyra ett rum system kan du få £ 4250 per år skattefritt.
köpa cons

* De kostnader som är förknippade med att köpa ett hem är stor. Det? Sa tillfällig befrielse från stämpelavgift på fastigheter som kostar upp till £ 175.000, men du kommer att få betala skatt på fastigheter som kostar mer än detta. Det finns också solicitors? avgifter och rörliga kostnader att tänka, liksom inteckning avgifter arrangemang, som alla lägga upp.

* De dagar av långivare är glad att avancera höga lån till värde (LTV) inteckningar är borta sedan länge, så du kommer att behöva spara upp en insättning om du vill köpa en bostad. Några inteckning erbjudanden kvarstår för personer med en 5% insättning men du kommer att betala höga räntor på dessa. Om du? Re letar efter en konkurrenskraftig affär, måste du lägga ner minst 20% av ditt hem? S värde? inget litet åtagande.

* De hyresgäster dont har att oroa dig för beskjutning ut för oväntade underhåll räkningar, om det? Ar ditt hem, du? Re hyresvärden, och kostnaden är på dig! Du kommer också att behöva betala för att bygga försäkring.

* Det? Ar svårt att sälja fastigheter i den aktuella marknaden, vilket gör det svårt att byta plats om du behöver flytta bråttom, särskilt om du? Åter hålla ut för ett anständigt pris.

* Det? Ar mindre lätt att ta ett avbrott i karriären om du äger en fastighet som du? Re bundna till en inteckning. Däremot kan du överväga att hyra ut ditt hem medan du är borta, och du kan även göra lite pengar att göra detta om du har en låg inteckning.

* Du kan hamna i negativt eget kapital, vilket innebär att värdet på din bostad sjunker under det av din inteckning, vilket gör det svårt för dig att sälja och flytta på om du vill.
Det sista ordet

I den aktuella marknaden, det? Ar viktigt att försöka frigöra sig från mani kring homeownership. Istället fokuserar på huruvida det nu är rätt tid för dig att köpa ett hem, eller om dina omständigheter menar du? Skulle vara bättre att hyra för lite längre.