hyra kontra äga byggnaden kapital och skattemässiga fördelar

Villaägare som har redan säkrat sitt drömhus vet vad en stor investering som de har gjort. Men miljontals hyresgäster fortsätter att ha missuppfattningar om hem-köpprocessen, ofta fördröja ett hem köp genom att säga “det är för komplicerat” eller “räntorna är för höga.” Vilka hyresgäster inte inser är att det på lång sikt att de inte har råd att inte köpa ett hem, särskilt som hyrorna börjar öka i många delar av landet.

För många amerikaner, att äga ett hem är en hörnsten i deras finansiella förmögenhet. Bygga eget kapital i ett hem, kombinerat med skattelättnader som erbjuds av både federala och statliga myndigheter, har kört hem ägandet till rekordnivåer. För närvarande, enligt US Census Bureau, har 68,7 procent av amerikanska hushåll valt bostadsägande över hyra för dessa, liksom andra orsaker.

Att köpa ett hem är inte så komplicerat som det kan verka. Som med alla stora investeringar, är det viktigt att grundligt förstå inköpsprocessen och de skyldigheter som är förknippade med att ta ut en inteckning. Under åren har välrenommerade bostadsinstitut, såsom GMAC Mortgage, gjorde hem-köpprocessen enkel och lätt att hantera för potentiella husköpare, speciellt första gången köpare.

En av de viktigaste stegen i att bestämma om du ska bli en husägare kontra ett hem hyresgästen är att förstå hur det belopp du avsätter varje månad för att betala för husrum bättre kan betjäna dig genom byggandet av eget kapital.

Till exempel, låt oss titta på en hyresgäst med en månadshyra betalning av $ 600. Över fem år, kommer den personen att ha spenderat $ 36.000 på hyran. Under 10 år, stiger den siffran till $ 72.000. Det är en stor summa betalas med något eget kapital i gengäld.

Nu, om samma mängd applicerades till att betala en inteckning, skulle en del av varje månads betalning går mot att betala ner den huvudansvarige (det pris som du köpte hem mindre en handpenning), vilket gör att du kan bygga ägandet i egendom. Dessutom kan den ränta som du betalar varje månad, liksom eventuella fastighetsskatter, vara avdragsgill på din federal inkomstskatt-en skatteförmån inte tillgänglig för hyresgäster (kolla med en lokal skatterådgivare eller Internal Revenue Service).

På baksidan, förmodligen den viktigaste fördelen med att hyra är den flexibilitet det ger i form av rörelse. Inteckning industrin förstår denna oro och har skapat åtskilliga finansiella produkter som tillåter en husägare att bättre hantera sitt kassaflöde eftersom det gäller förväntade förändringar, som att flytta till ett större hem, flytt eller andra ekonomiska påfrestningar. En inteckning professionell kan hjälpa dig att förstå vilka typer av finansiering alternativ som bäst skulle passa dina individuella omständigheter.

Historiskt sett är räntorna ligger kvar på de lägsta nivåerna i år. Om du någonsin funderat på att äga en bit av den amerikanska drömmen, kontakta en inteckning professionell för att lära sig mer om bolån och att bättre förstå fördelarna med att äga kontra hyra.

Många hyresgäster kanske tycker det är mer komplicerat att köpa ett hem än det egentligen är.