hypotekslån-varför en re-fi kanske inte är rätt för dig

Under de senaste 5-8 åren inteckning industrin har sett en uppmjukning av utlåning kriterier som gör det lättare för miljontals amerikaner att få sin bit av drömmen-äga sitt eget hem. Vid en presskonferens den 1 november, varnade 2006 Federal Reserves ordförande Ben Bernanke att vissa inteckning produkter är riskabelt. Vad är sambandet mellan de två?

De avslappnade utlåning kriterier har lett till ett stort antal utlåningssystem som hamnar i riskfyllda kategorin. Detta i sin tur är till stor del ansvarig för rekordmånga utmätningar i år.

Om du funderar på en refinansiering på ditt hem se till att det är en mycket bra anledning.
De främsta orsakerna låntagare refinansiera är:

Ett. Debt Consolidation. Kanske den vanligaste eftersom det känns bäst. Återigen du använder den billigaste pengar (en första inteckning ränta) för att betala av de dyraste (kreditkort) och andra skulder. Det finns inget billigare utlåningsräntan än en första bolåneräntan.

2. Spara pengar. Om marknadsräntorna blir lägre nu än när du tog lånet
eller om din ekonomiska situation har förändrats tillräckligt för att få dig en bättre kredit värdering
då du kan dra för en refinansiering till en lägre ränta. Bara gör övergången till en
lån till fast ränta kommer vanligtvis att vara billigare än en ARM.

Tre. Få Cash Back. Om värdet på hemmet har stigit nog detta är det billigaste pengar finns och kan ge dig pengar för att göra hemma förbättringar, resor, etc. När du ansöker helt enkelt begära mer än det befintliga lånet och hålla skillnaden.

En av de komplicerande faktorerna är nu hem värden har sjunkit kraftigt under de senaste månaderna som faktiskt kan göra en refinansiering omöjligt för en massa folk som utnyttjat deras första lån till max.

Kom också ihåg att konsolidera dina skulder på en refinansiering inte eliminera skulden bara omorganiserar det. Frestelsen är att fortsätta utgifterna med frigjort kredit. Riv upp dessa kreditkort och undvika den fällan.

Så om någon av dessa är ditt mål kanske du vill ompröva göra en refinansiering av ditt hem inteckning. Det finns några andra alternativ.