hypotekslån välja rätt lån för dig

Det finns så många alternativ på bolån att det ibland är ganska svårt att veta vilken som bäst passar dina behov. Att på förhand veta vilka lånevillkoren att analysera säkert kommer att hjälpa dig att upptäcka fördelarna med varje lån typ och varje lån erbjudande. Genom att jämföra olika lån citat du kommer att kunna hitta rätt inteckning termer för dig. Här följer några riktlinjer för hur man väljer rätt förutsättningar bolån så att du kan välja det erbjudande bostadslånet som bäst passar dina behov och ekonomi.

noggrant välja typ räntan

Bolån kan ha en rörlig ränta eller fast ränta, det finns också kombinerade skattesatser som har en fast ränta tid och efter denna period har avslutat varierar på fasta mellanrum. Lån med rörlig ränta har oftast lägre ränta än lån med fast ränta eftersom långivaren kan alltid höja räntan om det finns marknadsmässiga variationer för att kompensera högre kostnader och därmed undvika att förlora pengar. Ett lån till fast ränta kommer att innebära högre priser eftersom under marknadsmässiga variationer långivaren måste hålla samma takt och absorbera eventuella högre kostnader som marknaden variationer kan innebära.

Lån med rörlig ränta är perfekt för dem som vill spara pengar på sina månatliga betalningar och kan klara steg om delbetalningar i samband marknadsvariationer diktera ränteförändringar. Fasta priser, å andra sidan är mer lämplig för dem med en mer konservativ karaktär som planerar att hålla egendomen för livet eller för långa perioder och därmed behöver större säkerhet i sina investeringar. I varje fall kommer beslutet beror på din ekonomi och dina förväntningar.

vet de avgifter och kostnader i samband med lånet

Alla långivare är skyldiga att förse dig med ett dokument som innehåller alla uppgifter om varje enskild avgift och kostnader som är förknippade med lånet. Inte bara kommer det att omfatta räntan, försäkringar kostnader och varje annan avgift som du faktiskt kommer att få betala, men även eventuella kostnader som kan eller inte kan vara närvarande beroende på osäkra omständigheter såsom förskottsbetalning straffavgifter. Dessutom, även om den effektiva räntan eller effektiva räntan är ett utmärkt verktyg för att jämföra lån och det inkluderar alla kostnader du kommer att betala på din inteckning omgångar, kan de övriga kostnader som kan eller inte kan vara närvarande modifiera den faktiska kostnaden för lånet ( särskilt om du väljer att sälja fastigheten i stället hålla det för livet).

Mängden pengar du väljer att inkludera som en delbetalning kommer att modifiera de resulterande månatliga betalningar på ditt lån genom att ändra räntan som du måste betala och så småningom, om handpenningen är tillräckligt stor, kan det utesluta behovet av privata Mortgage försäkring som kommer att innebära betydande besparingar varje månad genom att eliminera behovet av att betala denna försäkringspremie.

låsa hastigheten, stänga affären

När du har bestämt vilka lån du gillar mest, bör du låsa den kurs som du erbjöds. För att göra detta måste du kontakta långivaren och meddela dem om ditt beslut om att ansöka om lånet och begära ett skriftligt meddelande om kurs lås och tid det kommer att pågå. Fortsätt sedan att tillhandahålla nödvändig dokumentation och vänta tills ditt bolån är godkänd.