hypotekslån – rätt inteckning strategi kan göra dig spara 20 gånger mer än den bästa ränta. (Taux hypothcaire)

För att lyssna på de flesta människor diskuterar sina lån, skulle du tro att det enda som påverkar den totala kostnaden för sin inteckning är hastigheten. Du har hört det, på fester, på över staketet konversationer: “Vilken ränta fick du på din inteckning?” “Jag fick en bolåneränta (taux hypothécaire) av ____%”. Ändå har det visat sig att, givet samma parametrar (betalningsanmärkningar, längd inteckning, betalningsvillkor, etc), är den genomsnittliga skillnaden mellan bolåneräntor ca .06%. På en $ 100.000 inteckning, är det bara $ 41,12 per år.

Med all tonvikt nyligen på kredit poäng och kreditvärdighet, är det förvånande att många människor fortfarande tror att shoppa runt för bästa räntan kommer att göra stor skillnad. Kredit värderingar är baserade på en konsuments kreditvärdighet: om du betalar dina räkningar i tid, om du någonsin har fallerat på ett lån (hypotheque), om andra långivare har varit villiga att låna ut till dig, etc. En kredit värdering av 500 kommer att innebära du är inte en bra risk, och en kredit värdering av 700 kommer att innebära att du är en bra risk. Långivare fastställa avgifterna för en konsument baserad på den punkten. Det är så enkelt. Så bortsett från några poängs skillnad, är alla banker kommer att citera samma skattesats för en person med en poäng på 650. Lets ‘titta på att besparingar ränta på $ 41,12 per år. Om du tittar runt i mer än 6 timmar, betalar du själv bara $ 6,85 per timme för din tid.

Mycket viktigare än att bara förlita sig på räntor som den avgörande faktorn i valet av din inteckning (prêt hypothécaire) är att välja rätt inteckning strategi. Det finns många inteckning strategier som kan användas för att hantera dina räntekostnader under lånets löptid. Att välja rätt strategi är mycket mer kritisk i att bestämma kostnaderna över tiden än att bara använda den räntesats som gage.

Detta är inte ett svårt begrepp att förstå, men med all den tonvikt som långivarna sätta på räntor, är det en idé som kan gå vilse i shuffle. Helt enkelt, att välja rätt inteckning strategi är den mest kritiska inteckning (hypotheque) beslut du kan göra, och att hitta en inteckning mäklare som kan hjälpa dig med det är det första steget.

Om du vill förstå mer om den här typen av en idé, vidare till huvudartikeln.