hypotekslån officer, läka thy själv eller lider fler förordningar

När du gör anställa intervjuer, talar jag ständigt missnöjda lån officerare. Deras klagomål täcker ett brett spektrum av frågor, men jag tror verkligen att de flesta av dem är missnöjda eftersom de helt enkelt inte inser hur mycket våra bolån miljö har förändrats och de har inte anpassats för att möta de nya utmaningar som denna förändring.

De senaste 6 månader till ett år, är inteckning industrin annorlunda än det någonsin har varit tidigare. I själva verket är det så annorlunda, många människor förstår inte sitt jobb längre. Jag tror att som en LO, du måste ha en förståelse för vad din faktiska jobb är och åtminstone några grundläggande krav på utbildning som krävs för att lyckas i branschen innan du kan ställa dig upp för att faktiskt vara ett lån officer.

Innan du kan hänga upp en skylt som säger, “Jag är en inteckning mäklare eller jag är ett lån officer”, … tänkte att eftersom det är lätt att få en licens och att bli ett lån officer, du måste inse att i inteckning industrin är det inte alltid lätt att veta vad som krävs av dig, om du inte har rätt utbildning.

Det brukade vara lätt att vara ett “lån officer” och branschen tidigare skulle stödja människor som inte har en uppfattning om vad de gjorde. Detta berodde på att inteckning industrin helt enkelt inte kunde anställa tillräckligt många människor för att ta alla de inteckning applikationer. Det fanns miljontals lån skrivs och praktiskt taget alla “varm kropp” kunde skriva dem.

AE: s hjälpt nya LO: s, hjälpte sina långivare dem, när de behövde hjälp, de hade någon som de kunde ringa för att “lösa ut dem”.

Vad du har nu är 236 färre långivare än du hade för ett år sedan eller så och du har företag som inte ens har AE: s eller Reps något mer eftersom de helt enkelt inte har råd att betala dem.

Dessa företag har en bråkdel av inteckning aktivitet som de använder för att få. Följaktligen har de försäkringsgivare som är helt överväldigad av tillströmningen av statliga lån, eftersom detta verkar vara produkten mer av våra långivare är uppmuntrande.

Det verkliga problemet kommer när du par betoningen på FHA och VA lån regeringen i branschen med LO: s som försöker lämna in ansökningar statliga lån och tror att de kan lämna dem som de gjorde under den sub-prime eran. Detta är ovillkorligt inte längre fallet.

Så vad du har är människor som har någon erfarenhet av att lämna statliga lån som lägger fram dokument till mer än en långivare eftersom de kan ha nekats tidigare. Ganska ofta LO behöver omstrukturera och återrapportera lån, i huvudsak på grund av att lån officer inte riktigt förstår hur man korrekt att lämna 1003.

De förstår inte att de aldrig var tvungna att lära sig under de galna dagarna av sub-prime marknaden.

Historien har framstöt oss i en position där våra lån officerare nu måste veta hur man ska härröra lån. LO: s över hela landet sitter själva med ett mycket begränsat stöd, som består av färre “stöd” människor än den någonsin har haft tidigare.

Du har inteckning företag som vårt som lägger ytterligare supportpersonal för vår LO: s eftersom vi har insett droppe i leverantörssupport. Men tyvärr, är vårt företag i minoritet av inteckning företag som faktiskt expanderar och växer under denna nedgång i verksamheten och har råd att ge tillräckligt stöd personal för att hjälpa vår LOs.

För många LO: s, verkar det som de behöver några av de mest grundläggande utbildning, som till exempel, hur enkelt att fylla i en ansökan och 1003. Tanken att en individ inte vet hur man ska ställa grundläggande frågor eller fylla i en 1003 korrekt kanske låter löjligt för vissa, dock behovet av dessa grundläggande färdigheter och efterlevnad är vanligare i dag än någonsin tidigare, och jag tror att utbildning i dessa områden är nödvändig.

Vi ser tusentals lån. Av de som kommer från den allmänna befolkningen i nya LO: s som vi hyr ut på gatan, skulle jag inte bli förvånad över att 90% av dem skickar in ansökningar till bearbetning ofullständig.

Med de nya, strängare krav som de flesta låneinstitut idag, behöver lån officer att förstå att de nu måste fylla i alla fält på 1003 och även med korrekta datum som följer reglerna.

Låt mig ge er några exempel på vad vi inte ser klar på 1003 idag;

* Års skolgång är inte avslutat,

* Låntagare födelsedagar ges inte

* Dokumentation nödvändig om det var mindre än 2 års anställning inte tillhandahålls

* Historia av ägandet

* Hyr historia

* Hur många barn i familjen * Korrekt postadress

* Korrekt datum som är i enlighet med reglerna

* Listan kan göras lång …

Dessa kan ha avslutats tidigare av långivarens Rep eller AE, och de kan verka som små saker som speglar tillbaka på de senaste dagarna av “Wild West sub-prime år”, men i dag, har din deklaration för att vara perfekt om du vill att programmet ska komma förbi emissionsgarantier.

I dagens krävande marknad har HMDA sektionen att vara perfekt och REO måste göras, och måste göras på rätt sätt. Dessa är saker som ofta kan ha lämnats tom för ett år sedan, och “halkade av” att någon skulle ha avslutat det för LO.

När vi var i subprime storhetstid, ganska ofta 1003 ansökningar skrevs höft och tyvärr ingen riktigt brydde sig eftersom LO hade en AE gör uppföljning för dem.

Ibland skulle en långivare tvinga LO att slutföra uppgifter och skulle hamna talar LO exakt vad man ska sätta på 1003. Långivaren skulle hamna kontaktar kunden för kännedom, och i sin tur skapa en kopia av den ansökan som de hade skrivit exakt vad LO var att sätta i tomrummen. Långivaren skulle då skicka tillbaka dokumenten till lån officer och skulle kräva att lån officer för att korrigera de uppgifter som saknas. De skulle då ha låntagaren underteckna den och skicka tillbaka den till dem.

Självklart, medan vi alla vet av företag som används för att göra detta, det var aldrig en godtagbar praxis. Jag menar inte att det var bedrägligt ur synpunkten att de förfalska uppgifter, men de talade om LO exakt vad de behövde för att sätta in i 1003 och vi alla vet att det är i strid med vår branschens mest grundläggande efterlevnad förordningar.

Även vårt företag aldrig får denna praktik, och jag har inte mycket interaktion utanför vårt företag, jag tvivlar på att det finns några reps kvar som kommer att ge denna “service” för LO … det århundradet inte finns något mer.

De långivare som hade denna nivå av “tjänst”, eller åtminstone, vad Lånerådgivare uppfattas som tjänsten, var i stort sett bra långivare som betraktade deras “tjänster” till lånet officerare som ett nödvändigt ont för att få sina lån stängd, tyvärr, de visste att de inte skulle kunna stänga många inteckningar om de inte lämnade dessa “tjänster”.

Nåväl, låt mig säga er, att miljön inte längre existerar. Vad har du nu konventionella långivare som Flagstar, Chase, Citi Banks, enorma konventionella långivare som aldrig förutsatt att dessa “tjänster” eftersom de förutsätter att LO visste vad deras jobb är.

Min ståndpunkt är att vid denna historiska tidpunkt i inteckning industrin, vi behöver alla inteckning företag att fokusera på att ge sina lån officerare “mer grundläggande utbildning. Vi måste inse och rätta till detta flagranta utbildning brist innan nya regler och frågor efterlevnad är “smällde” på LO: s av en industri som redan är reglerat till fästet.

Om vi ??som bransch börjar ge rätt stöd och utbildning, och insistera på högre krav på utbildning och efterlevnad, kommer vi att se mer professionella LOs ge korrekt pappersarbete och som ett resultat stänga fler bolån i en bråkdel av den tid det är närvarande tar grund av ofullständig 1003-talet och oavslutade dokumentation.

När allt är inte därför vi är i inteckning företag?