hypotekslån och justerbara bolån ränta

Dessa inteckningar börjar på låga priser för en inställd tid, justera sedan tillsammans med index till vilka de är knutna. Eftersom räntorna går upp, så gör de månatliga utbetalningarna.

Indexet för vilken räntan är bunden varierar från långivare till långivare. De vanligaste indexen är räntorna på en, tre eller fem år statspapper. En annan favorit är den genomsnittliga kostnaden för medel till spar-och lån. Till ränteindex, tillägger långivaren några procentenheter kallas “marginalen.”

Den främsta attraktionen – Huvudattraktionen justerbar ränta inteckning finansiering är att det är inledningsvis billigare än fast ränta finansiering för samma storlek inteckning. Inte bara betyder det lägre månatliga betalningar att börja med innebär det låntagare kan kvalificera sig för större lånebelopp. Det beror på att långivarna ibland besluta om att göra en inteckning på grundval av förhållandet mellan löpande inkomster till månatlig betalning.

Den största nackdelen – Avvägningen för låga initiala priser är risken att priserna går högre i framtiden-mycket högre. Många låntagare som får dessa problem måste refinansiera, som Frank Nothaft, Freddie Mac: s chefekonom påpekar. “Men den breda spridningen av justerbar ränta inteckningar har sitt ursprung i de senaste åren som närmar sitt första ränte-justering ger låntagarna ett incitament att refinansiera till en lägre kostnad ARM eller fast ränta inteckning.”

Rätt för dig? – Justerbar ränta inteckning finansiering vettigt för låntagare som inte kan kvalificera sig för en fast ränta inteckning tillräckligt stor för huset de vill köpa, eller för dem vars inkomster kommer sannolikt att stiga tillräckligt för att täcka de ökade utbetalningar i framtiden. Det skulle inte vara ett bra drag för dem som kan röra sig i de närmaste åren.

Läs mer om dina alternativ hypoteksfinansieringsstrategier genom att besöka Bad Credit Topplån Now.com. Sajten erbjuder även gratis inteckning citat på dagens mest konkurrenskraftiga priser.