hypotekslån modifiering process – hur fungerar det

Lånet modifiering processen bör beaktas av de individer som har misslyckats med att betala sina lån i tid som ett alternativ till utestängning. Syftet med denna process är att rekonstruera schemat återbetalning av lån för att hjälpa låntagare och förse honom med en ny, prisvärd betalning så att han kan bli aktuell på sin inteckning, och förhoppningsvis förbli så.

Människor som verkligen vill rädda sina hem från avskärmning bör överväga lån modifiering som sin enda bästa alternativet, det kan ta vad som verkar vara en hopplös situation och omvandla den tillbaka till vad bostad egentligen borde vara – en bit av den amerikanska drömmen. I den här artikeln får du lära dig grunderna i lånet ändring processen och hur det fungerar för att förbättra din ekonomiska situation.

De tre grundläggande stegen för lånet ändring processen:

steg 1
När man startar processen för att ändra ditt lån, behöver du flera dokument och kunna bevisa de ekonomiska svårigheter som du ställs inför som resulterat i att tvinga dig till standard. Denna information måste lämnas till långivaren. De nödvändiga dokumenten omfattar de senaste medicinska journaler, kontoutdrag, stubbar lönecheck, och så vidare. Beroende på ekonomiska svårigheter du står inför, kan ytterligare dokument behövas för lånet mod att möta godkännande. Din lån modifiering ansökan kommer att avvisas om du misslyckas med att ge alla de dokument som krävs och efterfrågas av långivaren.

steg 2
Förhandlingar hålls mellan dig och din långivare. Långivaren kommer att granska ditt fall och därför komma med en lösning eller ny förfalloplanen. Om de nya villkoren är fortfarande alltför betungande att hantera, måste du ge mer data och förhandla vidare. Om du har några problem med det nya schemat då lånet ändring processen kommer att gå vidare.

steg 3
Det sista steget är godkännandet av lånet modifiering. I detta steg långivaren och låntagaren komma överens och de slutliga dokumenten undertecknas. Detta kan vara en mycket komplicerad situation, och det är viktigt att du kommunicerar väl med din långivare och få hans respekt.

Resultatet av en framgångsrik lån modifiering process är att du kommer att ha mycket mer rimliga återbetalningsvillkor. Du kommer också att få en försäkran och sinnesfrid som kommer med att veta att du kommer att kunna hålla ditt hem. Eftersom dessa förhandlingar är mycket professionell, kanske du vill överväga att söka professionell hjälp för att lösa eventuella bakomliggande faktorer som ledde dig in i standard i första hand – så det inte händer igen.

Om du är mer än 3 månader bakom, och ditt hem är på gränsen till avskärmning, då det bästa alternativet är att skaffa professionell hjälp omedelbart. Tyvärr kommer försöka hantera förhandlingarna själv på detta sena stadium ofta leder till långivaren helt enkelt försöka köra över dig, långivare kommer att bli mycket mer samarbetsvillig om du har en modifiering hypotekslån professionellt med juridiskt stöd för att kämpa för din räkning till utsträckning som lagen beviljar dig, både som en husägare och en amerikan.