hypotekslån modifiering kan spara ditt hem och din kredit

Många husägare kämpar för att betala sina månatliga amorteringar varje månad, och många av dem inte uppfyller kraven för traditionell inteckning refinansiering. Detta är en catch-tjugotvå bland husägare eftersom många av dessa inteckningar som misslyckas var skrivna som subprimelån i första hand, och nu när inteckning ränta har anpassat sig till sin uppblåsbara hög, utbetalningarna är mer än några hårt arbetande familjer har råd med.

Du kan dock ändra villkoren för din inteckning i vad som kallas hypotekslån modifiering i syfte att sänka de priser som du betalar i termer av intresse, och i sin tur sänka din månatliga betalningar så att det är mer överkomligt. Det finns statliga incitament för långivare som arbetar med dig för att hålla dig borta från avskärmning, och de flesta långivare är beredda att delta för att stoppa ett hem från att avskärmas i en dålig bostadsmarknad.

Hur kan jag kvalificera?

Regeringen inteckning modifiering är enkelt att kvalificera sig för. Du måste leva i hemmet som inteckning är skriven för, och du måste vara antingen bakom på dina betalningar eller räknar med att du kommer att hamna på efterkälken på grund av en ekonomisk svårighet. Du måste kunna bevisa en ekonomiska svårigheter och lämna en utsaga av svårigheter till långivaren. Du måste också betala 31% eller mer av din brutto månadsinkomst från alla källor mot din inteckning betalning. Detta bestäms genom att räkna din skuld till tal. Din långivare har de särskilda formulär som måste fyllas ut för att ansöka om inteckning modifiering.

Hur kommer inteckning ändring hjälp?

När du ändrar din inteckning, kommer din långivare ändra villkoren i ditt befintliga lån till ett mer överkomligt pris, som kan vara så låg som 2%. För de husägare som betalar betydligt mer än 2%, kan denna modifiering hjälpa dem att minska mängden pengar som det kostar att finansiera sina lån, och detta kommer i sin tur att minska mängden pengar som de betalar varje månad på bolån.

Ändring kan också utöka antalet år som du betalar för ditt lån, upp till fyrtio år, vilket också kan bidra till att sänka den månatliga utbetalningen som kommer att hålla dig i ditt hem. Dessutom kan din inteckning ändras från en rörlig ränta inteckning till en fast ränta, vilket innebär att den ränta som du kommer att betala på ditt lån inte varierar beroende på finansiella index, men kommer att förbli stabil under hela återbetalningstiden.

är inteckning modifiering och inteckning refinansiering detsamma?

Mortgage modifiering och inteckning refinansiering arbete på ungefär samma sätt, men de är olika. I inteckning modifiering, är du ändra villkoren för inteckning, inte tar ut ett annat lån. Mortgage modifiering är perfekt för de villaägare som är på väg att förlora sina hem, och tillämpa är enklare och billigare än inteckning refinansiering.

Hur ansöker jag?

För att ansöka om inteckning modifiering, måste du besöka eller ringa din befintliga långivare. Långivaren kommer att ha alla papper som du behöver för att komma igång med din hypotekslån modifiering, och kommer att kunna svara på ytterligare frågor som du kan ha.