hypotekslån modifiering – förhandlar din långivare

Som utmätningar fortsätter att nå rekordnivåer, har många företag börjat erbjuda stödprogram för kämpande husägare. En som du förmodligen bekant med är inteckning modifiering-en ändring i villkoren för ditt lån som gör det mer överkomligt. Om du inte längre har råd med de månatliga betalningar på din inteckning, får en inteckning ändring vara din bästa insats.

Kvalificera sig för en inteckning modifiering

Varje långivare har sina egna normer inteckning ändring, men det första du behöver är ett giltigt skäl. I brevet umbäranden-en av de primära krav-bör du förklara i detalj varför du hamnade på efterkälken och motivera dina skäl för att få ett lån modifiering. Kanske har du förlorat ditt jobb, eller du kan inte råd med de justeringar, eller var det ett dödsfall i familjen. Andra godtagbara skäl för inteckning ändring omfattar militärtjänst, skilsmässa eller separation, och medicinska akutfall.

Typer av hypotekslån modifiering

Det finns flera sätt ett lån kan ändras, och det beror helt på vad som gör ekonomisk bemärkelse både till dig och din långivare. De vanligaste inteckning modifiering planer innebär en minskning av intresse, eftersom de flesta standard uppstår när sub-prime justerbar ränta inteckningar återgå till normala priser. Vissa långivare kan också ändra din plan till en 30-årig fast ränta inteckning, vilket är mycket mer stabil.

Regeringens nya bostäder planen tillåter också huvudsakliga minskningen, eller en minskning av det ursprungliga lånebeloppet. Detta erbjuds speciellt för villaägare i konkurs, förutsatt att de kan bevisa att de har sökt andra alternativ (t.ex. inteckning modifiering) innan ansökan. En huvudman minskning är perfekt om ditt hem har sjunkit i värde, eller du är skyldig mer än ditt hem är värt.

Inteckning modifiering advokater

Att få en inteckning modifiering innebär ofta förhandlingar med din långivare förlust lindring avdelning. Men inte alla av dem kommer att vara lätt att prata med. När allt, de arbetar med låntagare i standard som redan har orsakat en del förluster. Det är därför det är bäst att arbeta med en inteckning ändring advokat-en professionell som har kontakter inom företaget och kan driva dina papper till toppen av högen.

Det viktigaste jobbet av en inteckning modifiering advokat är att göra förhandlingarna för din räkning. De kan motivera dina skäl för att hamna på efterkälken och övertyga långivaren att du förtjänar en inteckning modifiering. Studier har upprepade gånger visat att människor som har jurister på sin sida är mer benägna att få bra erbjudanden från sina långivare, även med samma omständigheter. Även om det är säkert möjligt att göra det på egen hand, kan en duktig advokat göra det mycket snabbare, säkrare och enklare-och de kommer att låta dig ta den tid du behöver för att komma tillbaka på fötterna.