hypotekslån med dålig kredit tips som hjälper mot godkännande

Det är förståeligt om folk verkligen tror att söka ett hypotekslån med dålig kredit är något av ett slöseri med tid. Långivare är oftast ovilliga att bevilja sådana stora lån till dåliga krediter låntagare, eftersom risken för att de förlorar pengar på affären är ganska hög. Men beviljningsgraden är faktiskt mycket högre än de flesta förväntar.

Men det finns mer inflytelserika faktorer än kredit poäng inblandade i ansökningsprocessen, vilket i praktiken gör uppgiften att säkra lån godkännande mycket möjligt så länge som rätt rutor är förkryssat. Faktorer såsom inkomst-till-skuldkvoten är viktig, liksom införandet av en betydande handpenning och synliga tecken på att den dåliga krediter låntagaren har en mogen och engagerad attityd.

Det finns bestämda sätt att förbättra chanserna att få en ansökan hypotekslån godkänt. Allt som krävs är att tillfredsställa långivaren inom dessa tre områden, övertyga dem att inteckning kommer att återbetalas.

betydelsen av skuld-till-tal

Den skuld-till-tal är något som väldigt få sökande är medvetna om, men är faktiskt det kritiska elementet i godkännandeprocessen. När du ansöker om ett hypotekslån med dåliga krediter, är den mest intressanta faktum inte kredit värdering, och inte heller hur mycket pengar den sökande tjänar, men i hur stor skuld den sökande redan hanterar.

Förhållandet är ett mått på skuldsättning jämfört med den inkomst som intjänas, och är utformad för att förhindra att låntagaren från overextending sina skulder. Hastigheten är satt till 40:60, så maximalt 40% av en inkomst är tillåtet att engagera sig totalt återbetalningar. Säkra lån godkännande beror på dessa återbetalningar inte skjuta inkomsten andel över 40%.

Vad detta betyder är att även med en månadsinkomst på $ 10.000, kan en inteckning låneansökan avslås. Med en gräns på $ 4000 set, och befintliga skulder på $ 3000, kan amorteringar inte vara mer än $ 1000. En inkomst är $ 5.000 med månatliga skulder på $ 700, innebär en högre maximalt $ 1300.

spara en handpenning

En handpenning är en viktig del av att köpa ett nytt hem, med de flesta långivare förväntar sig minst 10% av den täckta köpeskillingen. Men när de ansöker om ett hypotekslån med dåliga krediter, vilket ger en större handpenning – på kanske 15% eller 20% – kan ha en enormt positiv inverkan.

Det finns ett par anledningar till detta. Först av allt, det finns en hög nivå av finansiell disciplin som krävs för att rädda en så stor summa pengar. En 10% summa för en $ 200.000 hem är $ 20.000, vilket kan ta år att samla in – så en 20% handpenning på $ 40.000 är mycket svårt att få. Säkra lån godkännande bidrog i stor utsträckning med en show av ett sådant åtagande.

Naturligtvis är storleken av den nödvändiga hypotekslån reduceras när handpenningen är högre. En 20% handpenning på egendom värd $ 200.000 innebär en inteckning på $ 160.000 översätta till en besparing på kanske $ 100 per månad i återbetalningar.

en mogen ekonomisk attityd

Möjligheten att spara en handpenning är en indikation på en mogen och särskilt finansiellt attityd. Men när de ansöker om ett hypotekslån med dåliga krediter, anstränger sig för att förbättra kredit värderingar kan vara till stor hjälp.

Detta kan göras genom att ta kontroll över befintlig skuld. En populär metod är att köpa ut befintliga lån med en konsolidering lån, effektivt rensa skulder med ett överkomligt lånebeloppet.

Säkra lån godkännande kan vara snabb men att få allt i ordning kräver förberedelser under en period av år. Men om det innebär att få bolån behövs för att köpa hem önskas, då ansträngningen är väl värt det.