hypotekslån kval, AI fyra långivare heta punkter

Det, aos bara om tid att börja överväga tanken på att få tillbaka in på bostadsmarknaden. Moody, AOS Economy.com anges av 381 stora marknader som de har sett en 25% nedgång hem värde med ytterligare 11% kvar att gå.

Jag, Äôve funnits denna verksamhet under en lång tid och det låter ungefär rätt för mig. Jag tror att vi har ungefär ett år i de tråkiga trummor och då kan vi börja uppgången igen.

Med detta i åtanke är det åtminstone dags att lägga grunden för att köpa ett hem. Naturligtvis, när du köper ett hem kan du behöva en inteckning. När en långivare utvärderar dig för en inteckning de kommer till slutsatsen om tre saker: Om du kredit kvalificera, hur mycket lån du har rätt till, och hur mycket handpenning långivaren kommer att kräva av dig.

Ett. Credit: De utlåning baseras på Fair Isaac nedvärdera systemet. Dina poäng kommer sträcka sig från ca 400 upp till 850. Naturligtvis, desto högre poäng desto lättare blir det att kvalificera sig. Betala dina räkningar i tid, hålla en hand full av krediten öppen, och hålla dina saldon låg på revolverande kredit. Dina poäng kommer att skjuta i höjden.

2. Inkomst i förhållande till skuld: Detta talar om långivaren hur mycket lån till dig. De behöver veta att du kommer att betala tillbaka dem på månadsbasis förstås. Hur mycket pengar du gör tillsammans med din nuvarande skuld belastning berättar långivaren det högsta belopp att låna ut till dig och ändå känna dig trygg att du kommer att göra betalningar. Ta din brutto komma och multiplicera med 38% till 41%. Detta är det belopp som de flesta långivare kommer att möjliggöra en total skuld (inklusive hus betalning) belastning.

Tre. Flytande och halvflytande Tillgångar: Detta går till långivaren, aos säkerhet. Kanske när du först få ditt lån du har ett bra jobb och allt är bra. Sedan, low och häpna, vi har den osannolika händelsen av en nationell eller kanske globala recessionen, och du förlorar ditt jobb. Dina tillgångar är kudden för att långivaren trivs utlåning till dig. Den andra delen av detta är hur mycket pengar du kommer att ha för en handpenning.

4. Hur du tjäna inkomst: Vissa personer får en lön och har varit på jobbet under många år. Dessa är de enklare. Andra, som jag själv, har aldrig varit på lön och måste bevisa inkomster genom skattedeklarationer. Andra är 1099 kontrakt anställda, sjuksköterskor, säsongsarbetare. Poängen är att långivaren kommer att granska inkomster noggrant. Titta på dina två senaste åren skattedeklarationer om du själv är anställd, 1099, deltid, säsong, eller tjäna inkomster på något sporadiskt sätt. Det, aos vad långivaren kommer att titta på. De älskar att beräkna medelvärdet dessa saker.

Ha ett bra år och hålla örat mot slipstenen för goda affärer. Jag misstänker att det kan finnas ett fåtal ute att vara hade de flitiga åskådare.