hypotekslån – kreditupplysning informationen

Credit Reporting och scoring – Historia och tips

Din förmåga att hantera krediter är en viktig faktor för att avgöra om du kommer att betala tillbaka ditt bolån. Hur avgör långivaren om du är en bra kreditrisk? Under lånet ansökningsprocessen, kommer långivaren får en kreditupplysning på dig och eventuella co-låntagare. Kreditupplysningar tillhandahålls av företag kreditupplysningsföretag / kreditbyråer. De ger information om hur du har lyckats skuld, inklusive:

• Hur mycket och vilken typ av kredit du använder, såsom kreditkort, lån auto, eller andra lån konsument;
• Hur länge har du haft och använt kredit, och
• Hur snabbt du betalar dina räkningar.

De tre största källorna till kreditupplysningar om konsumenter är Equifax, Trans unionen och Experian. Långivare kommer att få din kredit rekord från alla dessa tre kreditbyråer. Långivaren kommer att utvärdera denna information för att avgöra om du sannolikt kommer att betala tillbaka lånet i tid.

Hur bedömer bolåneinstitutet informationen i
kreditupplysning? Ett sätt är genom credit scoring.

Vad är en kredit värdering? Ett kreditupplysningsföretag värdering, är en av många bitar av information som långivaren kommer att använda vid utvärdering av en ansökan bolån. En kredit värdering är en sammanfattning av låntagarens kredit rapport och ett numeriskt mått som speglar en låntagarens hantering av kreditrisker. Din kredit värdering är baserad på de register som sammanställts av kreditbyråer och innehåller den information som rapporteras varje månad med dina fordringsägare, såsom mängden av befintlig kredit du har och din betalning historia. En kredit värdering anser all information i kreditupplysning och omvandlar denna information till ett nummer som hjälper långivaren bestämma sannolikheten att du kommer att betala tillbaka ditt lån i tid. 00 är den lägsta möjliga poäng är 900 det högsta. 680-700 anses utmärkt, och mindre än 620 är normalt anses sub-rimfrost, men om det finns fel på rapporten, skulle detta betraktas.

Credit scoring är en objektiv process, baserad enbart på uppgifter ¬ mation i din kreditupplysning. Faktorer som ålder, ras, religion, kön, nationellt ursprung, civilstånd, din inkomst, sysselsättning, och var du bor inte beaktas vid fastställandet din kredit värdering.
Är kredit scoring nytt? Banker och andra långivare har använt credit scoring i över 30 år för kreditkort och andra typer av konsumtionslån, såsom bil-och hem kapital lån. Nu är kredit scoring används i bolån.

Varför är kredit poäng används? Långivare vill bevilja kredit till människor som kommer att betala tillbaka dem, och betala tillbaka dem i tid. De vill också att vara objektiv i att göra lånebeslut. För att godkänna din ansökan för ett hypotekslån, måste din långivare utvärdera och förstå många olika riskfaktorer, inklusive din förmåga att återbetala skulden samt hur du har lyckats kredit i det förflutna. Eftersom låntagarnas kreditvärdighet kan variera från att vara mycket enkelt att vara mycket komplex, är det ibland svårt att avgöra om en viss kredit historia är acceptabelt eller oacceptabelt, eller huruvida viss information utgör en styrka eller en svaghet.

Genom att använda credit scoring, kan en långivare snabbt och objektivt utvärdera din kredit historia på ett konsekvent sätt, och bestämma sannolikheten ¬ huva som du kommer att betala tillbaka lånet enligt överenskommelse. Användningen av kredit värderingar inte bara förbättrar noggrannheten i analysen av din kredit historia, men gör det på ett sätt som ökar effektiviteten och konsekvensen i underwriting processen.

Hur får en långivare min kredit värdering? När du ansöker om ditt bolån, kommer du ge din långivare tillåtelse att kontrollera din kredit historia med de olika kreditbyråer. Mer än sannolikt, kommer långivaren få dina filer från stora kreditbyråer: Equifax, Trans unionen och Experian. Utöver ¬ ning att erhålla en kredit rapport, kommer långivaren också begära en kredit värdering. Din poäng beräknas genom kreditupplysningsföretag – inte din långivare – och baseras endast på den information som finns i varje kreditupplysningsföretag s filer.