hypotekslån i dagens marknad

Som ni säkert känner till bolånemarknaden i dagsläget befinner sig i ett tillstånd av panik driven restriktiv utlåning med dessa långivare fortfarande kvar på bolånemarknaden (kanske har dragit sig ur nyutlåning alla tillsammans) lägger tunga restriktioner på både deras utlåning produkter och kriterier.

Många tror att vår nuvarande finanskrisen berodde på sub prime lånemarknaden i USA, där en stor andel av dessa lån har fallerat på av låntagarna föra in ett överflöd av vidareförädlade egenskaper, på grund av detta hus värden har rasat ge långivare fastigheter som är nästan un säljbara grund negativt eget kapital, som bara är att lägga till en redan kritisk situation.

Mitt mål är dock inte börja peka finger på vem som är skyldig eller om den nuvarande krisen berodde på men att ha en titt på den nuvarande situationen för låntagare som antingen funderar på att köpa en ny fastighet eller helt enkelt remortgage sina egna.

Bad Credit – de låntagare som tog lån från sub prime långivare i det förflutna är särskilt utsatta när det gäller att få en ny inteckning som helt enkelt majoriteten av dessa typer av långivare har slutat låna eller har gått i konkurs, alltså när en låntagaren kommer till slutet av sin nuvarande affär de kan ha mycket lite annat val än att gå på långivare standard rörlig ränta som detta möjligen något annat de kan göra. Det kan vara att när de tog ut sin sista inteckning de hade möjligt om 20% eget kapital i fastigheten som gjorde det möjligt för dem att få lån på den tiden, men nu med fallande huspriser de kunde finna sig med nästan ingen eller till och med negativt eget kapital, utan ny långivare i deras rätt sinne skulle överväga en sådan affär i det nuvarande ekonomiska klimatet. Om deras kredit har förbättrats under de senaste åren och de har vissa aktier som de kan ha en chans eller remortgaging till en mer traditionell långivare men dessa fall tycks vara i minoritet.

Egenkontroll Inteckningar-Under de senaste låntagare som inte kunde bevisa sin inkomst kunde “self cert” egen inkomst och till en grad långivare var glada att göra sin vinst från dem och tog dem (till en grad) på deras ord, men om vad exakt denna typ av utlåning som startade den nuvarande undergång dagens bolånemarknaden. Återigen långivare som erbjuder denna typ av utlåning har antingen slutat låna eller har skärpt kriterierna i sådan utsträckning att det är praktiskt taget omöjligt att få en egen cert inteckning, tidigare även någon som var anställd kunde själv cert sina inkomster, men nu är det strikt för dem som är “verkligt” egenföretagare.

Köp låta inteckningar – Köp låta inteckningar också har dåligt drabbats där som innan det var möjligt att få ett köp att låta inteckning med endast 15% eget kapital eller deposition huvudsakliga kapital / deposition krävs nu är 25% och det är innan låntagaren måste uppfylla de nya utlåning kriterier som nu krävs för dessa produkter. Det finns många professionella hyresvärd som gjorde en levande ur att köpa fastigheter (särskilt nybyggnation) på under marknadsvärde och använda det verkliga marknadsvärdet som fyndigheten då erhålla ett köp låta inteckning för att finansiera skillnaden räcker att säga några sådana erbjudanden kan vara hade något mer.

Det finns många hyresvärdar sitter på portföljer som i negativt eget kapital (ibland enorma summor pengar) som inte har någon trolldryck men att sitta tight och hoppas att situationen förbättras eftersom försäljning är inte ett alternativ om de vill ta en stor förlust i off lastning deras egenskaper. Under de senaste långivarna var inte alltför intresserad av låntagarna inkomster om ansökan avser ett köp låta inteckning som den viktigaste frågan var hyran fick (eller skulle ha fått) för fastigheten i fråga, men nu inte bara är låntagare inkomster behövde det måste (i många fall) verifierad vilket kan vara ett problem. Långivare skulle heller inte vara så bekymrade över den mängd egenskaper som en hyresvärd som ägs och hade intecknat med andra långivare men nu är detta också beaktas.

Olika Properties-Vid ett tillfälle fanns det en enorm enhet för fler lägenheter att byggas för att möta den stora efterfrågan på fastigheter med många kommuner som “uppmanade” att bevilja bygglov när ibland det verkade osannolikt att beviljas, men nu lägenheter som långt som långivare är berörda är en “het potatis” med många långivare bara betrakta dem med massiva insättningar eller eget kapital som det finns stora volymer av nybyggda lägenheter oförmögna att hitta köpare som driver ner priserna på lägenheter mycket mer än hus. OK om du är en kontant köpare och letar efter en bra affär att hyra ut, men inte så bra om du behöver en inteckning för en.

Helt enkelt för att kunna få en inteckning i dagens marknad måste du ha en rättvis medelstora insättning eller eget kapital i din bostad för att ens ha en chans att få en halv anständigt inteckning, och tror inte att basräntan har kommit ned att det kommer att tvinga långivare att sänka sina priser eftersom de inte alltid följer efter mycket till regeringarna frustration.

Som med något så dyrt och så viktigt som en inteckning bör du alltid rådfråga en inteckning mäklare som har tillgång till den stund av marknaden så att du kan försäkra råd passar dina förutsättningar.