hypotekslån för egenföretagare några tips för att säkra godkännande

Det ekonomiska läget i dag gör för att få någon form av lån mer utmanande. Även företagare som njuter relativt stabila tider, köpa ett hem är inte så enkelt som det en gång var. Detta beror på att de risker som är förknippade med att bevilja hypotekslån för egenföretagare är olika.

I huvudet på långivarna, egenföretagare ansikte inte bara uppgiften att tjäna tillräckligt med pengar för att göra återbetalningar, men också axla trycket för att hålla verksamheten vid liv. Anställda åtminstone bara inför uppgiften att behålla sina arbeten, så att säkra lån godkännande är lättare. Men egenföretagare är mer rigoröst undersökts.

Och med graden av utmätningar omfattar egenföretagare husägare så hög under de senaste åren, är det svårt att inte förstå varför. Ändå kan ett hypotekslån säkras av egenföretagare-om några enkla tips följs.

bevisa din inkomst

Det kommer inte som någon överraskning att den första frågan av intresse för långivare är intäkter, och om den sökande har möjlighet att möta återbetalningar under en längre tidsperiod. Det är självklart så att godkännanden för hypotekslån för egenföretagare är starkt beroende av den sökande styrker deras verksamhet är tillräckligt säkra för att säkerställa återbetalning över 25 eller 30 år.

Bevisa att kan vara knepigt, men det bästa sättet att gå tillväga är att helt enkelt tillhandahålla dokumentation inkomstskatt. Detta kommer att illustrera hur mycket intäkter varje år, och bekräfta för långivarna att allt är ärligt. Detta gör säkra lån godkännande mer sannolikt men det är aldrig tillräckligt på egen hand för att säkerställa tillämpningen kommer att lyckas.

Det rekommenderas att endast skattedeklarationer från 2 år före dagen för ansökan ska tillhandahållas. Ju tydligare budskap stabila inkomster desto bättre när man söker ett bolån.

show business ambition

Men långivarna kanske också vill se bevis på att ditt företag har en säker framtid också. Styrka vinst genom skattedeklarationer för så många som 10 år (om möjligt) och livslängden för verksamheten om kortare. Naturligtvis är den viktigaste frågan för långivare när man överväger hypotekslån för egenföretagare stabilitet inkomstkälla.

Dock är en annan aspekt som bör visas business ambition. Även ett litet företag kan tjäna tillräckligt just nu, kunde underlåta att utveckla eller modernisera bevisa kommersiellt dödlig i framtiden. Med ingen framsynthet anges, kommer långivaren inte vara övertygad verksamheten kommer att överleva, och chanserna att säkra lån godkännande försvagas som följd.

Så, är det en bra idé att ge affärsplaner avslöjar beräknade tillväxt och utveckling som en del av ansökan för ett hypotekslån. Men se till att hålla dem realistiska som långivare är inga idioter.

bevisa tillräckliga reserver

Naturligtvis kan något gå fel i affärer. Detta har blivit särskilt tydligt under de senaste åren med den ekonomiska nedgången som skett. Så, långivare måste veta när man överväger hypotekslån för egenföretagare att den sökande kommer att kunna täcka betalningar för en period bör deras verksamhet snubbla.

Detta betyder i praktiken att den sökande har tillräckligt med besparingar för att backa upp återbetalningar under en period av minst 6 månader. Ur synvinkel av sökanden, är säkra lån godkännande hårdare, men så långt som långivaren är berörda, det garanterar att återbetalningar kan göras när den sökande är att få sin verksamhet på rätt spår igen.

Och reserver avser inte bara besparingar utan också investeringar. Så, om det finns aktier i ett globalt företag eller andra mindre affärsintressen, kan dessa svänga beslutet av långivaren vid prövningen av ansökan bolån.