hypotekslån för egenföretagare gör hem köp möjlig

Alla vill köpa en mysig hem att bo i, och alla har rätt också. Men tyvärr vad hemmet kan köpas beror på inteckning som bedöms rimliga. För många människor med sina egna företag, som uppfyller kraven för en inteckning är en utmaning, men hypotekslån för egenföretagare finns tillgängliga för att förbättra sina chanser.

Anledningen till att egenföretagarna har svårare att få godkänt hypotekslån är bristen på anställningstrygghet. Ett företag kan gå i väggen, särskilt i dessa svåra ekonomiska tider. Men en anställd inte behöver oroa sig för samma saker, och har möjlighet att förlita sig på sina löner mer.

Genom att tillhandahålla erforderlig dokumentation, är det möjligt att få bolån behövs.

kriterier för att kvalificera

På grund av den stora andelen av arbetskraften som är egenföretagare, det finns gott om valmöjligheter för den nischmarknad. Det finns dock fortfarande ett behov av att uppfylla de kriterier som krävs för att kvalificera sig för en inteckning lån för egenföretagare. Kriterierna innebär oundvikligen bevisa att den sökande har ett företag och att allt med den är bra.

Intervallet för dokumentation är inte så bred, men det är tillräckligt för att säkerställa att allt är ärligt. Typiska handlingar som behövs för att säkra godkännande bolån omfattar ett företag licens, verksamhet kreditupplysning och handel skattedeklarationer. Med denna information, långivare skall kunna få vetskap hur säkra verksamheten är, och skuldnivån sökanden redan har på sin tallrik.

Andra bevis som krävs är att inkomsten är tillförlitlig, att sökanden har varit egenföretagare i minst 3 år, har inga nya konkurser eller utmätningar i kreditupplysning, och bevis på en handpenning. När dessa är bekräftat, är chansen att säkra ett hypotekslån förbättrats avsevärt.

känna din gräns

Budgetering är oerhört viktigt när det gäller hypotekslån för egenföretagare. Och så är det en bra idé att din gräns är känd innan ansökan lämnas in. Det första steget är att ta reda på din kredit värdering, och för att kontrollera vilken effekt det har på inteckning termer som ränta skall tas ut och den procentuella inköpspriset erbjuds.

Arbetet med att säkra godkännande bolån kan bli omfattande när man går in i denna detaljnivå, dock är ansträngningen verkligen värt det. Om dålig kredit värdering är mellan 620 och 650, kommer detta förmodligen att få 65% av inköpspriset. Detta innebär en handpenning på 35%, eller en andra inteckning av detta belopp, det behövs för att driva köpet igenom.

Att veta vilka villkor är runt hörnet gör sökanden tid att sätta saker i ordning innan ansökan bolån. Till exempel kan förbättra kredit värdering till 680 se 75% av det som köpeskillingen, eller en utmärkt 700 garanterar en 90% finansiering affär.

finna en långivare

Olika långivare erbjuder olika erbjudanden, så att hitta en långivare som erbjuder bolån för egenföretagare som har låga räntor och god återbetalningstid kan kräva lite letande.

Arbetet med att säkra godkännande bolån omfattar i allmänhet göra eftergifter, men det är inte att säga att alla villkor bör accepteras. En grundläggande beslut är att välja mellan fast ränta och bolån med rörlig ränta. En bra långivare kommer att kunna ge råd ordentligt på vilket som är det lämpligaste alternativet givet dina omständigheter.

Det är också värt att överväga alternativ som ett kortare sikt (15 år), eller en blandad rörlig och fast ränta affär. Oavsett alternativ, men se till att den passar din budget bolån, annars kunde stava finansiell katastrof.