hypotekslån-fem tips första gången köpare måste veta

Hypotekslån Processen är komplicerad och förvirrande för nästan alla, särskilt första gången köpare. Sökande behöver all hjälp de kan få för att underlätta processen. Om du går in i någon inteckning mäklare kontor med att “rådjur i strålkastarna” ser du kan be om problem-DYRA TROUBLE. Dessa tips för första gången köpare kan spara dig mycket pengar.

Ett. VET din kredit värdering. Att känna din kredit värdering (FICO) och titta på din kredit rapport är det allra första steget. Om det finns problem på din rapport kan det ta 6-12 månader att fixa så starta processen tidigt nog för att göra korrigeringar och förbättra din poäng om det behövs. En skillnad på hundra poäng på dina poäng kan innebära tiotusentals dollar till dig.

2. Få lånelöfte. Detta viktiga steg kommer att leda dig i rätt riktning för hur mycket pengar du kan låna och därmed “hur mycket” hus du kan köpa. Förväxla inte detta med att få “pre-kvalificerade” som betyder någonting. Pre-godkännande är en noggrann process som omfattar alla steg för låneansökan.

Tre. Shop ’til you drop. Att hitta rätt långivare / mäklare är rätt upp i vikt kategori och kräver en del arbete, sedan letar efter de bästa priser och villkor. Kom ihåg detta: det är en djungel där ute. Jämför priser och villkor med minst 2-3 källorna och om möjligt få dem att bjuda mot varandra för ditt företag. Fråga om eventuella första programmen gången köpare som kan spara stora tid.

4. Låna inte för mycket. Det är frestande att ta ut en större inteckning för att få det riktigt fint hus din fru vill. Inteckning pengar är lätta pengar på ett sätt, och det finns gott om det. Frestelsen är där och långivaren är mer än villig att rymma. Tänk på att räkningarna börjar komma i nästa månad. Långivare kommer att låta dig låna så mycket som 30-33% av din brutto för en månatlig utbetalning. Experter säger en mer realistisk siffra är 25%.

Fem. VET DINA avslutande kostnader. Du borde få en “god tro uppskattning” så tidigt i processen som möjligt. Utgående kostnader inkluderar en mängd olika saker som du förmodligen aldrig hört talas om. Ta reda på vad de är och kom ihåg att en hel del av de avgifter på listan är förhandlingsbara. Långivaren kommer att göra hundratusentals i ränta. Mäklaren kommer att göra en fin avgift samt. Låt dem inte nickel och dime du till döden.

Att känna till och använda dessa fem tips kan underlätta dig igenom vad för de flesta människor är en skrämmande process-söker ditt första bolån. Vem vet du ens kan spara lite pengar i processen.