hypotekslån-de bästa rovgiriga röda flaggor

Den sub prime marknaden för bolån är en varm bädd av underprissättning. Dessa typer av långivare lever på äldre, låntagare med dålig kredit som har några alternativ, och mindre utbildade och icke engelska kunder talande. De ger hela branschen i allmänhet och andra bra sub prime långivare mer specifikt ett dåligt namn.

En “Perfect Storm” av slappa tillsyn, en ned marknaden, och hungriga investerare gör den perfekta miljön för aggressiv utlåning praxis. Och det finns gott om människor som tar tack vare den aggressiva marknadsföring av vissa långivare.

Här är några av de bästa röda skyltar flagga varning för dessa långivare.

Ett. Pengar i förskott – Definitivt ett no-no. Om någon ber om pengar i förskott RUN inte gå ut genom dörren. Vet skillnaden mellan detta och en legitim ansökningsavgift.

2. Marknadsmässiga – Se upp om en justerbar sats inteckning är det enda alternativ som erbjuds.

Tre. Ballong betalning – Balloon s är för små barnen inte husägare. De är för riskabelt särskilt för Sub prime låntagare.

4. Alltför stor LÅN – Var försiktig med en långivare försöker sälja dig på ett lån som är större än du behöver.

Fem. Hög ränta – Om hastigheten verkar alltför hög som mer än 5 procentenheter under prime-hålla shopping.

6. Gratis semester – Om lånet är bra, om du skulle behöva något incitament att ta den. Först när det är tveksamt kan det finnas en “semester” kastas för dig att göra affären.

7. Tryck taktik – Varje form av tryck är ett dåligt tecken. Till exempel att skriva på papper nu, underteckna tomt papper eller att förfalska en ansökan är samtliga fall där du behöver för att lämna och hitta en annan långivare.

8. TILLGÅNG ENTERING LENDER – Om långivaren är mer intresserade av huset som en tillgång än var pengarna kommer ifrån för att betala lånet han är mer än sannolikt söker en avskärmning mer än att göra ett lån.

Dessa är några av de bästa röda skyltar flagga varning om en underprissättning lån / långivare. Det finns andra att vara säker. För sub prime låntagare, är marknaden full av rovdjur letar efter ett enkelt varumärke. Var inte deras nästa offer.

För mer information om inteckningar och hem kapital klicka på länkarna nedan.

Jack Krohn är en ledande fri lans författaren på Home Equity och frågor inteckning med över 35 artiklar på sin meritlista. Han är också den # 1 författare of Homeland Security artiklar i landet enligt Ezine artiklarna.