hypotekslån begränsar varför de bör välkomnas

Komma hem som vi alltid velat är mer än en bara en fråga om att ansöka om ett hypotekslån. Mest oss tillbringar månader perusing online fastigheter sidor, sedan besöka våra lokala kontor för att kolla in de senaste tillskotten. Vi är även kända för att stoppa plötsligt att titta på bostäder med till salu skyltar utanför när vi egentligen har mer angelägna frågor att ta av.

Sanningen är att hitta hem vi alltid velat är en känslomässig upplevelse och, helt riktigt, något som vi är villiga att flytta berg för att vända den drömmen om att äga till verklighet. Men långivare delar inte den känslan och sätta gränser för bolån, gränser som vi ofta misslyckas med att nå, kan locka någon gräns för förakt.

Men dessa gränser är välsignelser i förklädnad, med verkligheten att köpa ett hem ofta långt bort från drömmen om att äga den. Med detta i åtanke, att säkra en godkänd hypotekslån kräver lite ge och ta fram en balans.

varför begränsningarna är en bra sak

Inte övertygad? Tja, är det ingen hemlighet att ett hypotekslån är den enskilt största skulden att någon av oss är skyldig att ha i våra liv tider. Inte bara det, men det är också tänkt att vara skulden med den längsta livslängden som vi någonsin kommer att tvista med – så länge som 25 eller 35 år, beroende på de överenskomna villkoren.

Vad detta betyder är att en inteckning är ett livslångt åtagande som endast kan ingås på allvar. Långivare vet detta, men också att ett hem ägare kommer sannolikt att se deras levnadskostnader varierar över åren, och en gräns för bolån kan skydda låntagarna mot dessa fluktuationer.

Orsakerna till dessa fluktuationer kan variera, med barnen ökande kostnader, sjukdomar och de åtföljande medicinska räkningar lägga till det ekonomiska trycket, att inte tala om risken för förlorade arbetstillfällen och minskade intäkter. En godkänd hypotekslån från en ansvarsfull långivare kommer att ta sådana faktorer i beaktande.

betydelsen av skuld-till-tal

Det kan vara av intresse hur gränsen är satt. Tja, först och främst en procentandel av kostnaden för en fastighet förväntas betalas som en delbetalning. Vanligtvis är detta cirka 20%, men med vissa bolån 10% accepteras. Efter det, långivare ta en noggrann titt på den skuld-till-tal.

Detta förhållande är oerhört viktig eftersom det är den prisvärd skuld som en viss sökande har. Vanligtvis är gränsen för bolån fastställts till 30% av den månatliga inkomsten för låntagaren. Till exempel, om en sökande har en inkomst på $ 5.000 per månad, då inget mer än $ 1500 bör åta sig att amorteringar.

På detta sätt, andra månatliga utgifter, som bil återbetalningar, räkningar och besparingar, kan realistiskt hanteras också. Så, är frestelsen att begå hälften av vår lön för att köpa vårt hem undvikas och godkända hypotekslån är hanterbar.

långivare är pålitliga

Även om det kan tyckas att allt detta är orättvist, är det faktum att livet kan kasta några kurva bollar och låt oss fast, och bolån gränser är utformade för att hjälpa oss att klara sådana eventualiteter.

Det är naturligtvis sant, att införa begränsningar för bolån, långivare är skydda sig från en hög standard. Forskning visar att bostadslån är ansvariga för över-förlängning ekonomin för individer mer än något annat. I själva verket, utan gränser, har godkända bolån varit kända för att ekonomiskt förstöra människor.

Förståelse är en värdefull råvara bolån gränser är lägre som behövs för ditt drömhus, men den dagen kanske drömmen blir verklighet.