hypotekslån “att bli allt vanligare under 2011 och därefter”

Home kreditgivningen kommer att öka i en nära framtid, har en expert sagt.

Ta ut paket hem kredit som tracker inteckning erbjudanden kommer att bli vanligare i Storbritannien under de kommande åren som landet fortsätter sin återhämtning efter den globala konjunkturnedgången.

Det är enligt Cath Hearnden, chef på mitt lån Direkt, som tror att det kommer att ske en ökning av både bolån och remortgaging aktivitet inom en snar framtid.

Hon förklarade att “marknaden aldrig kommer att stagnera” som “det kommer alltid att finnas någon rörelse” oavsett tillståndet i ekonomin i stort.

Ms Hearnden fortsatte: “Inflationen kommer att bli högre nästa år, de nämnde en eventuell ränteuppgång och redan folk börjar tänka att de ska komma ut av dessa rörlig ränta och börja fastställa sina skattesatser.”

Detta kommer efter rådets hypotekslångivare (KML) i förra veckan (15 dec 2010) publicerade en rapport med uppgifter om skadliga effekter den globala recessionen har haft på den brittiska Home Credit sektorn.

Enligt KML, innebär den nya nivån av försäljningen att varje fastighet i Storbritanniens lager av 18 miljoner privatägda bostäder numera bara förändras händer med en hastighet av en gång var 20 år.

Därför har nationen gått från en period då transaktioner med bostäder numrerade 1,6 miljoner årligen till en tid då denna årliga siffran är nu någonstans runt 900.000 märket.

Organisationens uppgifter tycks visa att det kommer att finnas en gräns för hur tillgången på krediter för att stödja hypotekslån under 2011 och framåt, men medan Ms Hearnden accepterar att detta kan vara fallet för första gången köpare, för dem med en liten insättning eller egenföretagare köpare, underhålls hon att det blir några smidighet i en nära framtid.

“Marknaden kommer att flytta, jag tror inte det kommer att ta fart. Det är förmodligen en bra sak,” avslutade hon.