hypoteksfinansieringsstrategier tecken på aggressiv utlåning

Om du är shopping för ett bostadslån, kan du spara tusentals kronor genom att vara medveten om aggressiv utlåning praxis, där du debiteras för mycket för ditt lån eller tvingas köpa tjänster som du egentligen inte behöver. Du kan skydda dig genom att lära sig känna igen tecken på aggressiv utlåning. Centrum för ansvarsfull utlåning listar sju specifika varningstecken som konsumenterna bör vara medveten om när de ansöker om en inteckning.

Den första varningssignal är överdrivna poäng och lån avgifter originering. Eftersom dessa avgifter finansieras ofta som en del av lånet, är det lätt att gömma dem. Konkurrenskraftiga långivare ut typiskt 1% eller mindre av lånebeloppet, men rovgiriga långivare ofta tar ut 5% eller mer, vilket kan lägga till upp till tusentals dollar under loppet av ett hem inteckning.

Det andra tecknet är en hög förskottsbetalning straff. Inteckningar behöver inte innehålla ett straff för att betala av ett lån i förtid. Faktum är att endast cirka 2% av lån från konkurrerande långivare innefattar en sådan påföljd. Men cirka 80% av rovgiriga långivare bygga in dem i sina lån. Sedan nonprime låntagare är ofta motiverade att refinansiera sina hem med lägre lån när deras kredit förbättras, en styv förskottsbetalning straff – ibland så mycket som sex månader av intresse – kan generera en betydande fallfrukt när lånet refinansieras.

En annan varningssignal är om en mäklare får en kickback från en långivare, där en fastighetsmäklare ger låntagare till en långivare till en högre ränta än den normalt accepterade ränta. Långivaren sparkar sedan tillbaka ett “ränteskillnaden premium,” betala mellanskillnaden tillbaka till mäklaren. Detta kan lägga tusentals till din totala inteckning premier.

Lån är vända det fjärde tecknet, där låntagaren är skyldig att refinansiera lånet, ofta flera gånger, under loppet av inteckning. Avgifterna kan vara rejäl, och är rent tänkt att lägga till långivaren slutresultat. De kan också minska eget kapital och öka månatliga betalningar.

En annan varningstecken är när du blir tillsagd att köpa extratjänster, till exempel kredit livförsäkring, är obligatorisk för lån godkännande. Dessa produkter är ofta onödigt och kan också lägga tusentals dollar för att din totala inteckning betalningar.

Den sjätte tecken att titta efter är obligatorisk skiljedom, där du blir tillsagd att framtida tvist om lånet kommer att behöva lösas genom skiljedom, och inte genom domstol. Detta kan allvarligt begränsa dina rättigheter, och ibland kan man vara tvungen att inställa personligen i långivarens hemmakontor, vilket kan vara tusentals miles away.

Den slutliga varningstecken är om du hittar dig själv som styrde in mot en mindre önskvärd typ av inteckning, även om det verkar som om du kunde kvalificera sig för en mer gynnsam lån. Fannie Mae uppskattar än nästan hälften av nonprime låntagare skulle ha kvalificerat sig för bättre lån.

För att undvika att bli ett offer för rovdjur lån metoder, lär sig känna igen de sju varningssignaler.

copyright 2006 jeanette j.. fisher