hybrid inteckningar – kameleont lån

Hybriden inteckning bör väl kunna kallas den speciellt uppfödda inteckning – för dem som inte gillar den osäkerhet en justerbar sats inteckning (ARM) men kan inte motstå de initiala låga räntor av en arm, och som vill maximera sin upplåning utöver vad ett traditionellt lån till fast ränta kommer att tillåta. En hybrid inteckning har två faser. Det första steget är en tid då betalningen görs med en låg ränta – ofta en procentenhet eller mer under vad som finns tillgängligt för en trettio år fast ränta. Dessa perioder är oftast tre, fem, sju eller tio år. Vid slutet av denna period, omvandlar lån till en ARM med en initial hastighet bestäms av villkoren för lånet och flyter med räntan som alla vapen gör.

båda sidor av hybrid lånet

Självklart, när smekmånaden slutar – även om det är en tio år smekmånad – den nya inteckning betalning siffra kan vara en mycket obehaglig överraskning om räntorna har hoppat betydligt. Och de kommer, det gör de alltid. Drygt tio år sedan år 1995, var fast ränta lån på marknaden till en 9% ränta. Det är tänkbart att man skulle kunna få till en hybrid anteckning på runt 5% i dag och i fem eller sju år har din dubbel ränta.

Räntorna är i dag till mycket låga priser, och det finns några fasta låneräntor på marknaden som folk skulle ha hoppat i ett par år sedan. Många nya låntagare väljer hybridkapital, dock, på grund av att du kan sträcka din upplåning makt lite längre initialt och köpa fler hus. Det är inte den mest försiktiga sättet att gå om att göra en trettio år ekonomiskt åtagande. Medan alternativet är alltid där för att refinansiera en hybrid lån när smekmånaden är snart slut, många hybridkapital har straffavgifter för förtida uppsägning.

de bästa kandidaterna för hybrid inteckningar

Dessa lån tjänar bäst människor som bara planerar att vara i hemmet under fem till sju år. Det är det optimala sättet att dra nytta av en hybrid – och anledningen till varför det är viktigt att lånet har inga tidiga avgångsvederlag påföljder. Fastighetsinvesterare dras till dessa lån med tanken att hemmet inte är en trettio år investering. Om du är ett hem köpare, kan du ta samma tillvägagångssätt och satsa på att du kommer att vara i stånd att röra sig i samband med uppsägningar av lånets fast ränta fas. Det är mer än en investering antagande dock, det finns familjen frågor såsom arbetsplatsens läge, skolor och barn att tänka på.

För hem köpare-i motsats till investerare – en hybrid fungerar om du är mobil och du är relativt säkra ekonomiskt. Ekonomisk trygghet betyder i detta fall något slags kudde i sparkonto och en nivå av komfort om familjens inkomster under de kommande tio åren. Det hjälper alltid när det finns två inkomster i hushållet, om funktionshinder overtakes ena parten eller den andra budgeten inte nödvändigtvis falla sönder. Under ditt lån sökning, tänk på att det är lättare att komma in i de flesta lån än att få ut av dem. När det gäller hybrider, har långivaren utformat ett paket som belönar dig på fronten. Se till att du inte kommer att betala för brant ett pris om du avslutar lånet tidigt.