hybrid hypotekslån för kortsiktiga låg ränta refinansiering

I dessa dagar av svindlande ränta kreditkort priser och minima betalning som fördubblats under de nya konkurslagstiftningen, som ett hem ägare, kanske du upptäcker att förlora kapital i ditt hem genom ett köp lån refinansiera kan fortfarande vara det bästa sättet att lasta betungande skulder . Men med räntorna stadigt, kanske du upptäcker att aktuella marknadsräntor kan vara för mycket för dig att ha råd. Om en 7 +% 30-års fast ränta inteckning inte passar din budget, en hybrid justerbar sats inteckning (ARM) kan vara ditt svar.

“Om den ekonomiska tillväxten saktar, kunde Federal Reserve börjar sänka de korta räntorna i mitten till slutet av 2007”, säger Doug Duncan, chefsekonom på Mortgage Bankers Association, vilket skulle vara goda nyheter för låntagare överväger hybrid Arms för inteckning refinansiering.
Hybrid Armarna finns i många smaker, följande är några av de mest populära:

• 3/1 – fast ränta under de första tre åren, därefter årliga justeringar.

• 5/1 – fast ränta under de första fem åren, därefter årliga justeringar.

• 10/1 – fast ränta under de första tio åren och därefter årliga justeringar.

Det finns två andra hybrid ARM är skräddarsydd för erfarna investerare och människor vars inkomster är instabila eller tillfälligt minskat: ett intresse som bara lån där endast räntan betalas på inteckning eller ett betalningsalternativ ARM (även känd som option ARM, pick-a- betalning inteckning och uppskjuten ränta lån, bland andra villkor). Alternativ armarna tillåter upp till fyra olika betalningsalternativ:

• En minsta betalning (negativ amortering tillval).

• Ett intresse som bara betalning (liknande intresse bara lån)

• En helt indexerade betalning (full amortering och räntebetalningar)

Den ränta du citerade är den initiala hastigheten du betalar på din arm. Den fullt indexerade ränta (FIR) – marginalen (som förblir fast för livet av lånet) plus den nuvarande nivån på en av flera primebundna index, inklusive LIBOR, MTA och COF – är oftast den bästa prognosen för räntan vid den första ränteändring. I valet mellan två armar som är annars densamma, välj den med lägst FIR.