huspriserna stiger fortfarande

Trots utbredd känsla av att huspriserna var, äntligen, bromsar, nya siffror som släpptes av landets största bolåneinstitutet Halifax, tyder på att huspriserna, är i själva verket fortfarande stiger på baksidan av en stark ekonomi och brist på bostäder till salu.

Priserna ökade med 1% i mars tar genomsnittliga huspriserna till £ 194.362. Alla delar av Storbritannien har sett en ökning i huspriserna notably Nordirland, när den näst billigaste stället att bo i Storbritannien, har sett huspriserna stiger med 76% sedan början av 2005, vilket gör det nu en av de dyraste ställen att köpa fastigheter i Storbritannien.

Med priserna kryper ovanför räckhåll för många första gången köpare vissa långivare har reagerat genom att erbjuda en tidigare oöverträffad fyrtio eller ens femtio-åriga hypotekslån, kommenterade att de tjugofem års standard inte längre var relevant och att många första gången köpare som är i tjugoårsåldern skulle inte gå i pension förrän de var i början av sjuttiotalet. De hävdar också dessa inteckningar erbjuda större flexibilitet, även om vissa skulle också vilja tillägga, större räntebetalningar.

Denna utveckling kommer efter Abbey meddelade att man skulle erbjuda vissa kunder fem gånger sin årslön snarare än de vanliga tre eller fyra.
Med nu över ett decennium av blomstrande huspriser utvecklingen inom bolån erbjuda visst hopp för första gången köpare ivriga att få på den mycket omtalade fastigheten stege. Det kan också komma som en lättnad för föräldrar första gången köpare som har assisterat sina barn med insättningar och även hjälpa till med amorteringar och i vissa fall åter inteckning sina egna fastigheter för att hjälpa sina barn in på fastigheten stege.
Halifax Nationwide noterar att det växer fram tecken på att äntligen huspriserna kan börja sakta i slutet av året.