huspriserna ner ner ner

Bostadspriserna faller med £ 83 A dag på vissa platser i Storbritannien vilket är mer än den genomsnittliga personen tar hem i lön per dag som för närvarande är £ 69,65 efter skatt. De genomsnittliga priserna på bostäder i Storbritannien faller på £ 45 per dag sedan början av året. Detta uppgått till en massiv £ 35 miljarder kronor.

Denna senaste tidens nedgång på bostadsmarknaden har sett priserna falla i den snabbaste någonsin, sedan mätningarna började nästan 25 år sedan. Experter förutspår att huspriserna under 2011 kommer att vara så mycket som 35% lägre än förra årets topp.

Detta är au sväng jämfört med förra årets priser som de var om en ökning på cirka 30%, många tror att huspriserna återställs till vad de borde vara värt.

Många människor skulle tro att nu är det dags att köpa fastigheten, men om du är en första gången köpare, kommer du kämpa. Inteckningar blir svårare att få, särskilt för första gången köpare med ekonomin ser en all time low för nya köpare att ta ut inteckningar.

Detta är ner till långivarna stramar åt sin utlåning politik och öka sina räntor. Första gången köpare verkligen kämpar och med tiden bara blir hårdare, nya åtgärder måste införas för att rädda marknaden sjunkande bostadsmarknaden.

Regeringen har föreslagit att avbryta stämpelskatt i ett försök att locka köparna tillbaka in på marknaden men bara tiden kan utvisa om vi kan studsa tillbaka från den förödande kreditkrisen.