husköpare informationspaket

Samt kostnaden för att få en inteckning och köpa ett hem, ibland finns det dolda kostnader som inte blir tydliga förrän efter köpet av ditt nya hem AHS kommit överens, eller det pris som fastställts med säljaren. Dessa dolda kostnader är oftast i vägen för vad en juridisk sökning på fastigheten hittar, eller värderingen av huset kan vara väsentligt annorlunda än det överenskomna priset.

Problemet som vetter både köpare och säljare i denna punkt är att det redan kan ha varit stora summor pengar utbyts händer – solicitor, kostnader undersökning och mer. Om försäljningen faller igenom på grund av värderingen eller juridiska sökning, kan båda parter lämnas avsevärt ur fickan. Faktum siffror från regeringen visar att detta är orsaken till minst 30% av alla hus försäljningen faller igenom.

För att bekämpa detta, har lagstiftning som antogs som nu gör det obligatoriskt för en husköpare informationspaket till förfogande. Detta är mer inriktad på köparen, eftersom säljaren måste stå för kostnaderna för den information pack. Inte bara det, men ett informationspaket kommer att få all den viktigaste informationen som en köpare måste hjälpa avgöra om den här egenskapen är för dem eller inte. Det omfattar:

• Uttalande av Sale. Detta har alla detaljer om adressen, om huset är full besittningsrätt eller inte och säljaren av fastigheten själv.
• Hem skick rapport. Liknar en faktisk husköpare rapport, har detta att låta köparen vet fastighetens skick, inklusive eventuella utestående reparationer etc.
• Hem Innehåll Form. Eftersom många försäljningen nu omfattar inventarier, kommer detta att fastställa i tryck vad som faktiskt kommer i priset, för att undvika förvirring eller argument senare.
• Hemanvändning information. Detta visar några gränser eller frågor trådlös – särskilt användbara för landets fastigheter på strövstigar.
• energieffektivisering rapporten.
• Eventuella garantier eller löften om arbete som utförts på fastigheten.
• Kopior av eventuella bygglov för framtida utbyggnader eller uppgraderingar.
• Lokala sökningar. Dessa tar formen av frågor som kan ha gjorts om fastigheten till den berörda kommunen.
• Bevis som visar gärningar och titel på fastigheten, så du vet att det är den juridiska ägaren som är att sälja huset.

Även om detta kan verka som en hel del information, särskilt eftersom det redan finns en bostad rapport som har detta i den, hur mycket pengar och tid detta nyare rapport kan spara dig är mer än värt det. Speciellt eftersom säljaren är den som har att betala kostnaden. Men det är fortfarande ett skydd för säljaren också, eftersom köparen inte kan ändra sig och dra sig ur försäljningen av en anledning som är täckt i rapporten. Den extra fördelen av en husköpare informationspaket är att, i teorin, kan det även sänka kostnaden för att köpa ett hus, eftersom säljaren kommer att ge mycket av den information som krävs.