huset undsättning räkningen och FHA refinansiera lån.

Den 1 oktober 2008 kommer nya FHA refinansiera lån riktlinjer träda i kraft som en del av huset och ekonomisk Recovery Act av 2008. Denna nya FHA inteckning programmet är utformat för att hjälpa tusentals villaägare som är i riskzonen för utestängning i sina curent konventionella eller sub-prime bostadslån.

Detaljerna i “HOPE för villaägare Act of 2008” är följande:

Ett. berättigade låntagare

Endast ägare-åkande som inte har råd sin avbetalning är berättigade till programmet. Inga investerare och fastigheter investerare kommer att kvalificera sig. Villaägare måste intyga, under straff av lag, att de inte avsiktligt har fallerat på sina lån för att kvalificera sig till programmet och måste ha en inteckning-till-tal som är större än 31% per den 1 mars, 2008. Långivare måste dokumentera och kontrollera låntagarnas inkomster med IRS.

2. hem kapital och uppskattning delning

För att undvika en oväntad till låntagaren skapas av den nya 90% lån till värde FHA-försäkrade inteckning, måste låntagaren dela nyskapade kapital och framtida uppskattning lika med FHA. Denna skyldighet kommer att fortsätta tills låntagaren säljer hemmet eller refinansierar FHA-försäkrade inteckning. Dessutom kommer husägare tillgång till det nybildade kapitalet fasas in under en 5 års period.

Låntagaren förbinder sig att återbetala följande andel av alla hem kapital uppskattning med FHA när hemmet säljs eller refinansieras igen;

A. 100% av alla intjänade kapitalet betalas till staten FHA om hemmet säljer eller refinansierar låntagaren inom 1 år.

B. 90% av alla intjänade kapitalet betalas till FHA om hemmet säljer eller refinansierar låntagaren inom 2 år.

C. 80% av varje intjänad positivt eget betalas till FHA om hemmet säljer eller refinansierar låntagaren inom 3 år.

D. 70% av varje intjänad positivt eget betalas till FHA om hemmet säljer eller refinansierar låntagaren inom 4 år.

E. 60% av varje intjänad positivt eget betalas till FHA om hemmet säljer eller refinansierar låntagaren inom 5 år.

F. 50% av varje intjänad positivt eget betalas till FHA om hemmet säljer eller låntagaren refinansierar efter 5 år.

Obs: FHA kräver en 3% Utträdesavgift av inteckning huvudsakliga balans när låntagaren säljer eller refinansierar hem igen.

Tre. andra krav

befintliga underordnade liens

Innan de deltar i detta program måste alla underordnade panträtter (t.ex. andra lån, hem kapital lån, etc.) släckas. Detta kommer att ske genom förhandlingar med den första kvarstad innehavare.

försäkringar för hypotekslån och andra avgifter

Den Up Front FHA Mortgage Insurance Premium som krävs på alla FHA refinansiera lån kommer att förändras som en del i huset och ekonomisk Recovery Act av 2008. De månatliga MI priser har också uppdaterats. Följande FHA MI priserna börjar den 1 oktober 2008 och kommer att vara effektiva för 12 månader;

FHA Up Front MIP – Krävs på alla FHA lån (kan finansieras till lånebeloppet).

1,75% – normal FHA 203 (b) refinansiera
1,5% – FHA strömlinjeformad refinansiera
3,0% – FHASecure (Refinance för hög risk låntagare som redan är brottsligt på nuvarande inteckning)

Månatlig MI – Multiplicera lånebeloppet i figuren nedan och sedan dividera med 12. Resultatet är din månatliga inteckning försäkring.

30 år note
0.55% – refinansiera mer än 90% av bostadens LTV.
0,50% – refinansiera mindre än eller lika med 90% av hemmets LTV.

15 år note
0,25% – refinansiera mer än 90% av bostadens LTV.
Månatlig MI krävs inte på en 15 år FHA refinansiera lån med en belåningsgrad på 90% eller mindre.

FHA refinansiera lån process

Varje nytt lån kommer att ursprung och meddelas från fall till fall. För att få godkänt, dina resultaträkningar, bankkonton, kredit poäng och arbete historia kommer att undersökas. En ny bedömning ska göras på ditt hem för att bestämma dess aktuella värde.

Om inte har positivt eget kapital, måste du kontakta din nuvarande långivare och förhandla med dem för att minska (skriv ner) din nuvarande inteckning till 90% av sin beräknade aktuella värde. Om din nuvarande långivare går med på att nedskrivningen, då du kommer att kunna gå vidare med FHA refinansiera.

För mer information eller för att komma igång med din FHA refinansiera lån, besök http://www.fha-101.com.