husägare äntligen kunna andas lätt efter lån modifiering

När Shoreline, var Washington infödda Thai Huynh söker en modifiering företag, han visste inte var jag ska börja. Medierna gör en sådan punkt att berätta husägare att vara försiktig med garantier och falska löften. Med så många bedrägerier som utnyttjar desperata husägare, folk måste vara på sin vakt.

Men visste Huynh han behövde hjälp. Han medger gärna hans engelska är dålig och han inte känner sig bekväm att ta itu med sin inteckning problem med sin långivare, Citi Mortgage, på egen hand. Tills han började få ständiga samtal från telefonförsäljare driver ett lån modifiering, visste han inte vad jag ska göra.

“Jag höll få telefonsamtal från företag som talar om för mig att de kan hjälpa mig. De berättar att de kan hjälpa mig, men de ville ha mig att betala dem direkt. Jag var väldigt misstänksam eftersom jag inte vet dessa människor. ”

Så Huynh gjorde vad de skulle rekommendera. Han gjorde sin forskning.

Efter att han fick telefonen med ett bolag, vände Huynh till sin dator för att se vilken information han kunde hitta på internet. Inte överraskande, fanns det en överväldigande mängd information.

“Jag insåg att det fanns en hel del av dessa modifiering företag som tar folks pengar och inte gör något för dem. De hade en hel del klagomål. Sen fick jag lycklig. Jag ringde ett företag och genast kände jag mig mer bekväm. Av någon anledning kände jag bara att jag kunde lita på dem. De tar inte ut något förrän de visste min långivare skulle hjälpa mig. Det var meningsfullt för mig. ”

Som en guldsmed som känner av smärtan från den vikande konjunkturen, gjorde Huynh starka argument för modifiering. Han var på efterkälken på sina betalningar men han gjorde inkomster. Han var bara inte göra lika mycket som när han ursprungligen tog ut sitt lån för tre år sedan.

Även modifieringsprocessen var stressigt, att behöva vänta på Citi Mortgage att fatta ett beslut om hans ärende var att vänta värt det. Bara förra veckan, fick Huynh godkännande under president Obamas Home Affordable Ändring Program (Hamp). Som en del av hans godkännande, blev Huynh betalning minskas från $ 2000 per månad till $ 976 per månad, inklusive amortering, ränta, skatter och försäkringar. Självfallet är han glad.

“Jag kan inte ens berätta hur lycklig det gör mig. Jag var så orolig, så rädd jag skulle förlora mitt hem. Företaget höll lugna mig men du får fortfarande nervös. Jag är så lättad. ”

Som en del av Hamp planen, kommer Huynh göra tre betalningar på $ 976 som en del av prövotiden plan enligt Hamp. Om han gör dessa betalningar i tid, kommer han att få en 5 år fast lån som kommer att rulla in i en 30 år fast lån för den återstående mandattiden. Detta är riktlinjer som fastställts av regeringen att se till villaägare som är brottsligt kan komma tillbaka på rätt spår med en provperiod följt av en permanent modifiering.

Även om processen kan vara frustrerande för många husägare, om de följer den process som inrättats av långivare under Hamp guiden, är lån ändringar som godkändes med några imponerande resultat för villaägare. Det viktiga är att se till att husägare göra sin forskning på de många företag lån ändring i förväg innan man beslutar om en. Ett sätt för husägare att ta reda på om ett företag har ett gott rykte är genom att kontrollera nätet med Better Business Bureau för att se om företaget är ackrediterat med ett minimalt antal klagomål.