hus värden i uk

2007 verkar så väldigt länge sedan nu. Det var när bostadsmarknaden i Storbritannien hade träffat sin topp och innan kreditkrisen ut av den globala lågkonjunkturen fick fäste. Då priserna skulle stiga vecka på vecka och om du inte var snabb att du kan gå miste om ett pris du har råd. Den senaste informationen från Halifax bostäder prisindex visar att det har varit en annan liten förbättring i juli. Även om det rapporterar en blygsam 0,8% ökning i huspriserna i Storbritannien måste det vara välkomna nyheter – det är den första kvartalsvisa ökningen sedan oktober 2007. Kanske är det ett tecken på att vi har klarat den värsta av den finansiella stormen, men den siffran är så liten att det bara kan vara en säsongsbetonad blip kombination med de låga räntorna som fortfarande råder som för närvarande gör huset köper attraktiv för dem med kapital och sysselsättning . Om nästa uppsättning kvartalsvisa resultat visar också en ökning sedan kanske det finns anledning att hoppas att trenden går uppåt.

Den genomsnittliga huspriserna i Storbritannien [augusti 2009] är £ 159,623, fortfarande ner jämfört med samma period förra året med 12,1% men det har krupit upp i små steg för både juni och juli [£ 156,442 och £ 158,871 respektive], vilket har med tanke på de övergripande kvartalsresultat den positiva siffran. Observatörer har kommenterat att upptaget i huset har varit på grund av dessa köpare i 2008 som hade för avsikt att göra ett köp utan avvaktar inse att medan bankkrisen var överst i människors sinnen. Det förväntas inte att upprätthållas, eftersom en prishöjning skulle sätta bostadspriserna ur synk med hushållens inkomster, eftersom inkomsterna har sänkts för många och arbetslöshet en tyvärr realistiska möjligheter för många fler potentiella köpare.

Sedan Margaret Thatchers Housing Act 1980, rätt att köpa, har husägande i Storbritannien uppfattats av många faktiskt som en rättighet och i tjugonio år som har gått många har vant sig vid tanken på fastighetsköp som investering och en alternativ till en pensionsplan. Med huspriserna med verkade så solida familjer har kunnat lämna sina barn betydande arv osedda i det förflutna. Dessa arv har gjort de yngre mottagarna att ge insättningar eller ens köpa direkt huset av sina drömmar i den kunskap de också kan förmodligen göra en vinst när de nedskärningar eller ens samla tillräckligt med kapital för att kunna uppgradera sin bostad. Men med huspriserna “faller bubblan har spruckit för just denna dröm som spöke negativt eget kapital möter många som köpte fastigheter utanför deras räckvidd och ändå möta återbetalningar på dem om deras säljbara värde har minskat. Bistra verkligheten är att ersätta de förväntningar årliga utlandssemestrar även med billiga flygbolag, äta regelbundet och underhållning utanför hemmet.

Hyresmarknaden kan skapa lösningar för boende och ändå ha en positiv inverkan på bostadspriserna som fastighetsägare utveckla sina portföljer för uthyrning snarare än försäljning så länge de inte är giriga och kan göra långsiktiga investeringar.