hus refinansiering 4 sätt att förbättra dina chanser

Fler låntagare idag söker efter hus refinansiering i syfte att ta itu med ballong betalningar förfaller på justerbar ränta inteckningar. Samtidigt har kredit krav skärpts så att någon form av lån är svårare att få. Även perfekt kreditupplysningar återfinns sällan, kan du hitta en viss lättnad i storleken på de månatliga betalningar genom att förbättra din kredit värdering. I vissa fall kan du behöva arbeta mycket hårt bara för att få lånet godkänt alls. Genom att följa några av dessa riktlinjer, dock kommer du att öka dina chanser att bli godkänd för lånet du behöver.

låna bara vad du behöver

Hus refinansiering används ofta som en möjlighet att dra en ganska stor summa pengar ur det egna kapitalet i ditt hus. Alternativt, kan refinansieringen användas enbart för att minska storleken och villkoren för lånet som du redan har. Ibland refinansiering används för att göra pengar tillgängliga för att öka det egna kapitalet i huset genom renovering eller ombyggnad av det ursprungliga huset. Oavsett orsaken till upplåning, bör du låna bara den mängd som krävs för att uppnå de mål du har satt upp för kontanter.

börja med din befintliga långivare

Ofta är det bästa stället att få huset refinansiering med långivaren som håller din ursprungliga lånet. Denna långivare är bekant med fastigheten redan, så att en del av pappersarbetet inte behöva upprepas. Om du har en god dokumentation av betalning, kommer det att fungera till din fördel för refinansiering fastigheten. Värdet av den ursprungliga fastigheten är dokumenterat med det ursprungliga lånet samt priser och inkomstnivåer hos låntagarna. Å andra sidan, vet du hur din befintliga långivare fungerar. Över betalningen sikt hittills, vet du om det är ett företag du kan fortsätta att arbeta med i framtiden.

minimera din kredit drar

Förbättra dina chanser för hus refinansiering genom att undvika multipla drar av din kreditinformation från långivare. Varje gång det sker en översyn av din kredit rapport, kan det släppa din kredit värdering av vissa belopp. Detta gäller särskilt om det finns en kredit värdering utredning och det följs inte av ett lyckat lån. Om du är den som presenterar den nödvändiga informationen från dina kreditupplysningar, kommer ditt resultat inte påverkas. Detta är mer sannolikt om du vet att din långivare. Minimera antalet kredit undersökningar har en direkt inverkan på kredit värdering.

handla lokalt

Shopping för hus refinansiering på den lokala marknaden är att föredra av flera skäl. Långivaren är mer sannolikt att vara medveten om lokala trender och förhållanden på marknaden och i fonder tillgänglighet. Skattesatserna är också mer benägna att vara anpassade till lokala ekonomin och marknadsförhållanden. En långivare som är en del av samhället vet vilka delar av staden är bättre investeringsmöjligheter. Trender i samhället är bäst följt av människor som är personligt bekant med området.