Hur vet jag om en omvänd inteckning är det bästa alternativet

Tillsammans med åldrandet kommer rädslan att pengarna inte skulle räcka så länge som du gör. En omvänd inteckning är perfekt för detta scenario. Istället för att leva på dina sociala avgifter från vecka till vecka eller skrapa av den minimala besparingar, är en omvänd inteckning ett sätt du kan komma åt extra medel och leva ett anständigt livskvalitet. Att ha pengar under pensionering år kan avgöra om livet blir bättre eller sämre efter sextio, så det är definitivt värt att läsa vidare för att se om detta är den bästa lösningen på din individuella situation.

Äldre personer som bor i deras hem sitter på eget kapital men att få någonting från det. Med en omvänd inteckning är precis som namnet antyder: motsatsen till en inteckning! Om banken kommer brukar köpa hem och du köper den tillbaka från dem, med omvänd inteckningar du äger ditt hem och banken köpa tillbaka den från dig. Låter lite konstigt i början, men det är en ärlig och upfront process tusentals pensionerade villaägare väljer varje dag.

Med denna typ av inteckning kan du komplettera din inkomst med hundratals eller tusentals dollar varje månad. Vissa långivare kommer banken betalar dem en klumpsumma för hela beloppet av eget kapital i deras hem, och du stannar där så länge du vill. Inte stanna fastnat i svårigheter när du äger din bostad – svaret för dig säkerligen kan vara den omvända inteckning. Du kan vara där ute lever det upp i din pension istället tiggde och skrapning för att köpa tillräckligt med mat och betala räkningar.