hur vet du om du har en bra inteckning mäklare

Ett. Han är snabb, men noggrann.
en. Har kontakta din inteckning mäklare dig i god tid med detaljerade rapporter och önskemål, som informerar dig om att han just fått begäran från långivaren?
b.. Eller gör han sitta på långivaren begäran om ett par dagar innan du kontaktar dig? När du ger den information inteckning mäklare begärts från dig, varken granskar han den med dig när du är där för att bekräfta att det är allt han behöver?
c.. Eller gör han ställa dina uppgifter åt sidan för att titta på senare, eventuellt resulterar i ännu en begäran från dig att få den saknade artikeln? Om han inte fungerar med snabbhet och noggrannhet, prata med honom om detta. Låt din inteckning mäklare vet att ibland hans önskemål tar dig tid att sammanställa eller förbereda sig för honom, och att du inte kan göra din del och om han inte gör sin del med snabbhet och noggrannhet.

2. han är effektiv.
en. Du har varit i hans kontor. Den inteckning mäklare har ett väl organiserat kontor, med ren och professionell personal. (Detta gäller naturligtvis endast om inteckning mäklare är inte en oberoende rep utan personal).
b.. De arbetar alla och det finns inga allvarliga tecken på sorg. Telefonerna är aktiva och det finns liv på kontoret. Om du ser det här, vad du tittar på är en effektiv inteckning mäklare som håller saker och ting på sitt kontor och har byggt upp en god relation med människor som behöver lån och långivare som erbjuder dem. Om du inte ser det, även om han kan vara effektiv på en viss nivå, kan han inte effektiviteten som du behöver samlade för att få jobbet gjort. Titta skyltarna noggrant. Du behöver ditt operativsystem inteckning mäklare med maximal effektivitet.

Tre. Han lyssnar och löser problem.
en. Har din inteckning mäklare höra dig när du sa att du inte skulle kunna tillhandahålla vissa handlingar som han begärt och komma med en lösning på hur detta problem kan lösas? Var hans lösning en faktisk lösning som du kan använda för att hålla ditt lån framåt? Om nej, då du har ett problem. Han lyssnar inte. Han är inte att lösa problemen.
b.. Har din inteckning mäklare höra tydligt och förstå problemet långivaren hade och lade fram en lösning för långivaren att både du och långivaren kan använda? Om nej, har du ett problem.

4. Han försöker inte sätta dig in i ett lån som du inte har råd.
en. Du har gett honom all information han behöver för att korrekt fastställa ett lånebelopp som du har råd, och en ränta som du har råd, men siffrorna inteckning mäklare ger tillbaka till dig är över vad du har råd. Gå bort och hitta en bättre inteckning mäklare. Var inte en av de tusentals amerikaner som fick in över deras huvuden och förlorade sina hem.