hur tiden påverkar inteckning refinansiering

Enligt Mortgage Bankers Association, är inteckning refinansierar förväntas nå $ 1930000000000 under 2009, medan nya inteckning originations kommer att nå ca $ 825.000.000.000. De främsta faktorerna bakom disken att refinansiera är de stigande arbetslöshet, nya program från Freddie och Fannie Mae, och åtgärder från Federal Reserve.

Med Federal Reserve arbetar ständigt för att hålla räntorna låga, och program tillgängliga att uppmuntra husägare att refinansiera sina bolån, kan detta vara den bästa tiden att refinansiera ett högt prissatta inteckning. Det kan också vara den bästa tiden att refinansiera en inteckning för en längre tid. Medan refinansiering din inteckning för en längre tid kan avsevärt öka den totala summan av en inteckning, kommer det att sänka kraftigt månatliga betalningar. Det är viktigt att sitta ner och omvärdera er ekonomiska situation för att avgöra om du refinansiering ditt hem inteckning är ett alternativ för dig.

tid-in på din inteckning innan refinansiering

Det finns ingen bestämd regel om hur länge du måste hålla en inteckning innan du försöker refinansiera, får tid att spela en betydande roll. Om du var tvungen att acceptera en högre än optimal ränta på grund av tidigare dåliga krediter, till exempel, och räknar på förbättrad kreditvärdighet för att få dig lägre räntor på en refinansiering, bör du vänta minst sex månader innan refinansiering. Sex månader är hur lång tid det tar de flesta långivare att börja rapportera din betalning historia till kreditbyråer.

Tidpunkten för en inteckning refinansiering är en delikat balansgång. Ju längre du fortsätter att betala högre ränta, desto mer kommer det att kosta dig, men ju längre du gör regelbundna betalningar på ditt lån, desto bättre din kredit värdering kommer att se ut när du gäller att refinansiera din inteckning.

En annan effekt som tiden har på din förmåga att refinansiera är att ju längre du betalar på ditt lån, desto högre kapital du har i ditt hem. Detta är viktigt eftersom det kommer att avgöra huruvida en långivare kommer att överväga refinansiering din inteckning. Först måste du räkna ut hur mycket kapital du har i ditt hem. Det är faktiskt inte svårt att räkna ut ditt eget kapital på egen hand. Du måste först ta reda på hur mycket ditt hem är för närvarande värd, och sedan dra av det belopp du fortfarande är skyldig på din inteckning. Till exempel, om ditt hem är värt $ 100.000 och du fortfarande är skyldig $ 60.000 på din inteckning, sedan ditt hem kapital är $ 40.000 eller 40%.

När du har den siffran, kan du forskning vilken typ av inteckning refinansiering som en långivare kommer att vara villiga att ge dig. De flesta långivare kräver minst 5% till 10% eget kapital för att enas om att refinansiera din inteckning från en justerbar ränta till en fast ränta, eller att ändra längden på din inteckning sikt. Således, om du vill gå från en 30 år till en 40 år inteckning, bör du ha minst 5% eget kapital i ditt hem.

hur länge du tänker stanna i ditt hem

Den andra gången faktor som påverkar ditt beslut att refinansiera ditt hem inteckning är hur länge du tänker vara kvar i din nuvarande bostad. Eftersom du kommer att ådra avslutande kostnader och påföljder för förtida återbetalning av lån när du refinansiera ditt lån, kommer det att ta tid för dig att faktiskt inse eventuella besparingar på din refinansieras inteckning. Till exempel, om du för närvarande betalar $ 660 A månad på ett 30 år $ 100.000 inteckning, kan du sänka din månatliga betalningar till $ 590 per månad genom refinansiering till en 30 år $ 100.000 inteckning, en besparing på över 70 dollar per månad. Om lånet avslutande kostnader och påföljder för förtidsinlösen Totalt $ 2.500, kommer det att ta minst trettio sex månader för dig att täcka kostnaderna för ditt lån. Därför, om du planerar att stanna i hemmet under minst tre år, kommer refinansiering ditt bolån faktiskt kosta dig pengar i stället spara pengar. Ju längre du kvar i ditt hem på lägre ränta, desto mer besparingar kommer du att inse. Om ni förblir i ditt hem för ytterligare tio år, kommer du att inse $ 5900 i besparingar. Om du bor i ditt hem i ytterligare tjugo år, kommer du att betala $ 14.300 mindre i avbetalning på 6% än du skulle på 5%.

betala av dina lån snabbare

En annan anledning att refinansiera din inteckning är att betala bort det snabbare. Om din ekonomiska situation förändras, och du har mer pengar att sätta mot din inteckning, kan du överväga att refinansiering din inteckning till ett kortare sikt. Du kommer inte bara att betala av lånet snabbare och få ut av skulden förr, men du kommer också att betala betydligt mindre för ditt hem. Till exempel, om du refinansiera en $ 100.000, 30 år visstidsanställning inteckning till ett 15 år visstidsanställning inteckning, kommer du att öka din månatliga betalning från $ 599,95 till $ 849 per månad, men du kommer att spara $ 63.000 under lånets löptid.