hur svårt är det att köpa det huset

Jag vill hjälpa mig att klättra på bostadsmarknaden stege-på det sättet jag kan dra nytta av att skapa välstånd och undvika hyror varje månad, i att göra så jag var tvungen att förstå begreppet transport.

Min avsikt är att gemensamt köpa en fastighet kostar £ 150.000. Jag skulle bidra £ 50.000, medan min partner berättelser ut en återbetalning inteckning för £ 100,000. Jag vill inte ha något ansvar för inteckning och inte vill att de andra ska kunna komma åt mina investerade kapitalet, men inte heller skulle min partner betala mig hyra eller ränta. Jag höll på att undersöka möjligheten av idén att omsättas i handling.

Efter forska i Financial Times, insåg jag att jag kunde bidra med £ 50.000 till köpet av en fastighet utan behov för dig att ta ut ränta eller hyra ut till andra bidragsgivare mot husköp. Fastigheten skulle hållas som “hyresgäster gemensamt” (snarare än som “gemensamma hyresgäster”), så att du kan styra vidarebefordran av din andel på din död. Jag skulle också behöva spela in dina olika intressen i fastigheten genom en förklaring av förtroende, vilket bör omfatta frågor som hur beslut om försäljning av fastigheten ska göras.

Det bör också vara möjligt för min partner att ta ut en inteckning i deras namn, men långivaren kommer att kräva att vi ger en gemensam avgift över fastigheten. Om fastigheten sjunker i värde, skulle min andel vara i riskzonen enligt avgift om de andra inte hänga på betalningar. Såvida jag garanterar inteckning, skulle jag inte vara ansvarig för eventuella räntebetalningar, utom i händelse av fallissemang och återtagande.

Insåg att min plan var genomförbart beslutade jag att kolla med några av mina andra vänner, som köpt ett hem med sina partners också. Två av mina goda vänner som säljer sin lägenhet, och förmedling av en advokat skulle definitivt vara till hjälp.

Min vän Chris och hans flickvän gemensamt äger ett andra hem, köpte en London flat 8 år sedan. Chris är en högre ränta skattebetalare hans partner är en standard-ränta skattebetalarna. De funderar på att sälja lägenheten och räknar med att göra en vinst på £ 150.000 mellan dem båda. Chris vill överföra sin halva av fastigheten på Lucys (hans flickvän) namn. Deras största bekymmer var att om jag hans halva av fastigheten överfördes till sin flickvän strax innan du säljer, om det skulle leda till en betydande minskning av vår totala CGT ansvar på vinst.

Francis Nation-Dixon, partner på Adams Remers advokater, säger att du kan överföra din halv-andel av lägenheten till din fru, antingen med hjälp av en överföring från er båda att hennes namn, eller genom en försäkran om förtroende passerar vinstintresse.

Vad betyder detta egentligen? Överlåtelse är den legala arvsordningen från en ägare till en annan. Transport-processen, om det är korrekt utförs av ledningskomponenter advokater, säkerställer att köparen faktiskt äger all egendom, mark och rättigheter som har betalat för. ? Sälja ditt hus (transport), dvs den rättsliga processen inblandade i att sälja ditt hus är relativt okomplicerad.

Med hänsyn till detta, bestämde jag att jag skulle genomföra min plan att köpa Chris platta, som nu skulle vara i ägandet av sin flickvän, Lucy.