hur snart kan en inteckning ska refinansieras

Med din inteckning refinansiering utföra massor av fördelar. Onödigt att säga, är de viktigaste och mest uppenbara fördelarna med lägre ränta du kommer att njuta. När den appliceras på rimlig tid och möjlighet, som har en inteckning refinansiering kan spara dig tusentals pengar under de kommande åren.

Men eftersom tiden har en avgörande roll för refinansiering, är det viktigt att du lär dig de faktorer som kan ha en effekt på hur lönsamt du kan dra nytta av det. Så hur snabbt kan en inteckning refinansieras och ska du?

Rätt tidpunkt
Att ansöka om en inteckning är inte för svaga män. Denna form av kredit, är antingen du tar ut den för att köpa en bil eller ett hem, är definitivt en av de största ekonomiska beslut du någonsin kommer att göra i hela ditt liv.

Om du tar ut ett hem hypotekslån och funderar på att göra det refinansieras i framtiden, kommer du vara glad att veta att du kan troligen uppnå det på alls ögonblick du önskar. Men när du har en inteckning och räntorna börjar springa på ett sätt som är till nytta för dig, bör du inte instinktivt söka refinansiering.

Först, skillnaden i den friska räntan och den nuvarande räntan borde vara tillräckligt för att verkligen presentera dig några fördelar. Andra kommer många långivare förmodligen råder dig att refinansiera bara när lånet har mognat för en minst 12 månader eller så.

Ändå är det fördelaktigt att överväga detta endast om räntorna har dröjt mer eller mindre samma. Då, vid något tillfälle när du har fått ett hypotekslån marknadsutvecklingen börjar tippa till din fördel, måste du överväga refinansiering ditt lån. Tänk på att räntorna är betydligt oförutsägbara och om du väntar för länge för dem att falla ytterligare, kan du miste om en mycket anständigt öppning för att få en bra transaktion.

Tänk på 2 procent regeln.
Bara för att räntorna har fallit lite inte automatiskt validera din bedömning att refinansiera. Överväg refinansiering endast när den färska räntan är inte mindre än 2 procent lägre i förhållande till den kurs du för närvarande betalar. En avvikelse på 1% i ränta är inte tillräckliga skäl för att göra ändringen.

Ta hänsyn till att det finns utlägg i samband med ett nytt lån. När du anser refinansiering din inteckning, kom ihåg att du måste betala mer för stängning kostnad. En ränta så lite som en procent kommer inte att täcka upp utlägg.

Du har inga sena betalningar.
Du kan gå vidare och refinansiera en inteckning så länge du inte betalar din kredit hängivet under de föregående tolv månaderna. Om du aldrig har uppstått en försenad betalning genom hela de föregående 12 månaderna, kan du göra övergången och har din inteckning refinansiering.

Du har redan byggt upp eget kapital.
Om du vill att refinansiera en inteckning i en liten stund, försök att kontrollera om du redan har byggt upp kapital. Du borde ha ett minimum på ca 5percent eller tenpercent eget kapital (beroende på långivare) innan du kan överväga refinansiering som ett genomförbart alternativ.

Därför är refinansiering ett alternativ för dig?
Visst, kan du alltid överväga refinansiering din inteckning när som helst du känner dig mest bekväm. Det viktiga är att ta hänsyn till tidsfaktorn, tillsammans med den typ av möjlighet som presenteras av marknaden. I varje fall är refinansiering förvärvar faktiskt ett nytt lån. Bara vara redo för de förfaranden och kostnader som du kommer att behöva gå igenom en gång.