hur skuldlättnad påverkar din inteckning val

Det intresse bara lån som du har tillgängliga för dig idag, är samma som många amerikaner sedan början av 20-talet haft tillgång till och använt. Så kanske dina morföräldrar, eller där föräldrar kan ha sett för lite av skuldlättnader med intresse bara lån själva.

Det fanns vissa skillnader i lån från den tiden till nu dock. Låt oss ta en titt på några av dessa skillnader. Detta kan hjälpa oss att bli bättre utbildade så vi får mer effektivt handla för dessa lån.

Under 20-talet intresse bara lån var mer av en ren produkt, vilket innebär att de var bara ränta för lån livet. Så, hade bara räntebetalningar och ingen huvudsakliga betalats. Det verkade vara ett bra system tills börsen kraschade, och den stora depressionen kom. Detta lämnade ett antal låneinstitut med en inteckning som var avskärmad, och med inga kontanter. Vid denna punkt de flesta långivare bestämde att det skulle vara en bättre idé att bara ge ut mer traditionella lån så att kapitalet kunde byggas upp. Detta hjälpte husägare har ett slags sparande för att bygga välstånd i. Det hjälpte bankirerna samt med sin inteckning saldon mindre utstående.

Det intresse bara lån i dessa dagar inte är väl lämpad för alla, och kan vara en nackdel för många husägare, men för vissa är det en lämplig match, till exempel investerare som kommer förmodligen vända på fastigheten ändå, eller andra som kommer sannolikt att flytta förr än senare, kommer och har ingen sjuk effekt av det faktum att de inte håller på att bygga något eget kapital i hemmet.

Numera, när långivarna erbjuda intresse bara lån, är de skyldiga att se till att ingen mer än hälften av lånet kan tillämpas på ränta endast delen. Detta hjälper till att undvika samma tragedi som stod inför på 20-talet och börskraschen. Denna typ av inteckning är mer benägna t vara tilltalande för den tvångsmässiga shoppare som insisterar på omedelbar tillfredsställelse, med några fasta kunskaper skuldförvaltning.

Samt att sätta många låntagare i en position där de äger ett hem, men egentligen har någon fast eget kapital i det, sätter det också dem på en plats där de inte kan så småningom råd betalningarna när huvuddelen av lånet inte sparka i.

Dessa typer av lån, plus den blomstrande av fastighetsmarknaden har ökat köpkraften, och tillät många wannabe husköpare att göra den drömmen. Dock måste varje bubbla pop så småningom, och inteckning företag måste känna påverkar också.

På baksidan är köparen, som kanske inte kan motstå följderna, bör säga hemmet är plötsligt inte värt det ursprungliga lånebeloppet.

Den som får flest fördelar av detta lån är överlägset långivaren, och risken går mestadels till husägare. Vänligen öva ansvariga pengar färdigheter, och vara mycket selektiv om vilken typ av inteckning som du väljer att gå med.