hur säkra en överenskommelse lån modifiering

introduktion
Fler och fler villaägare i Massachusetts nu inser fördelarna med ett lån modifiering avtal som en av de bästa alternativen till avskärmning. Med ett lån modifiering avtal, ett pålitligt verktyg mot utestängning som erbjuder en långsiktig lösning, fler och fler Massachusetts husägare har möjlighet att behålla sina hem och minska sina bekymmer.

steg en
Samla alla dina finansiella poster. Var redo att presentera dem till din långivare. Dessa inkluderar dina bankkonton, register skatt, underklänningar löner, register kredit, och intäkter för varje större utgift. Dina ekonomiska spåren kommer att avgöra om din långivare kommer att bli övertygad att anpassa ditt hem hypotekslån. Justeringar kan göras på lånet ränta, kapitalbelopp eller betalningsvillkor.

Var sanningsenlig med dessa register. Om din anledning till att be om ett lån modifiering avtal är att du är pank på grund av förlust av jobb, bör du ha några dolda bankkonto, särskilt en med en enorm mängd insättningar. Alla stora uttag och inköp måste vara korrekt förklaras och stödjas med poster.

Det är också bra att ha lite pengar att arbeta med. Du måste ha något att visa din långivare att du fortfarande är intresserad av att betala för ditt hus. Vid ansökan om ett lån modifiering avtal, långivare kräver ofta en minskning av din uppskjutna betalningar. Detta är mycket lättare förhandlat med hjälp av ett lån ändring Specialist såsom LIG Services Loan Modification.

steg två
Du kan försöka kontakta den person som kan fatta beslut om din ansökan om lån modifiering avtal på din utlåning. Oavsett om du besöker dem personligen eller kontakta dem via telefon, i de flesta fall kommer du att prata antingen till samlingarna officerare eller förlust specialister riskreducerande. Att prata med dem skulle ge något resultat, för deras jobb är att få dig att betala dina räkningar och inte att ändra villkoren på ditt befintliga lån. Bara att försöka hitta den här personen kan vara en skrämmande uppgift för en vanlig husägare.

För de flesta husägare, som söker hjälp av ett lån modifiering specialist är avgörande på denna punkt. Långivare är mer intresserade av att prata med en tredje part när det gäller ett lån modifiering avtal. Den viktigaste fördelen med specialister lån modifiering är deras kompetens och kontakter med långivare. Troligtvis kan de få direkt tillgång till beslutsfattare på din långivare. De kan också söka rättsmedel för dig också. Du kommer att ha en högre nivå av framgång i att få ditt avtal lån modifiering som godkänts med stöd av dessa yrkesgrupper.

steg tre
När du har säkrat ett lån modifiering, vara klokt i din budget. Spara pengar på ditt hus betalning och följa upp förrän du har slutfört alla dina amorteringar. De flesta villaägare, efter att de har sina lån ändras blir försumlig i sitt ansvar gentemot sina hem. Var vis, speciellt om du fick en chans att inte förlora ditt hem. Kom ihåg att det du har är en överenskommelse. Ett sätt att säkerställa att ditt lån modifiering kommer att lyckas är att hålla upp din del av avtalet.

2008 Tom Brady
Reprint rättigheter tillgängliga gratis.