hur säkra en inteckning i Oklahoma

Alla vet att köpa ett hem är en av de största investeringar en familj har att göra det är därför vi anser att känna alla dina finansieringsalternativ kommer att göra en enorm skillnad när du kommer att leta efter en Oklahoma hem inteckning. I grund och botten, Oklahoma lån är nästan identisk med alla andra lån som finns men inte många vet att det finns vissa typer av inteckningar som beror på det geografiska läget. Vi kommer att fortsätta den artikeln genom att presentera alla de steg som en person måste följa för att säkra en inteckning i Oklahoma:

Ett. Komma redan kvalificerade – detta är situationen kommer alla de lån som finns och kommer att låta dig veta “hur mycket hem” du har råd nu. Vissa ser det som en snuttefilt att låta din mäklare och du vet chanserna att få en inteckning.

2. Välja din nästa hem – du har en hel del metoder för att hitta din nästa hem: fastighetsmäklare, söka på Internet, avskärmning listor, word of mouth och många fler. Efter att bilda en uppfattning om i vilket område i Oklahoma vill bo samt vilken prisklass du har råd, är det nu dags att få din agent skapar en lista över möjliga hem för att köpa. För första gången bostad, är det rekommenderat att du handskas med en agent främst eftersom de vet alla konster och knep i fastighetsbranschen. Dessa medel kommer att hjälpa dig med hem inspektioner, kontrakt och många andra detaljer som vi är säkra på att vanliga människor inte är medvetna om.

Tre. typer av oklahoma lån tillgängliga
a) Fast ränta Mortgage – din ränta anger detsamma för lånets löptid;
b) Justerbar Rate Mortgage – din kurs kan variera under lånets löptid;
c) Balloon Mortgage – du betalar bara räntebetalningarna för en förutbestämd period och göra en avsevärd betalning vid en förutbestämd tid;
d) Låg inkomst Mortgage – Oklahoma Home Mortgage speciallösningar för låginkomsttagare individer och även andra program som hjälper låg till måttlig inkomst familjer äger sitt eget hem.

4. Inköp Estate – det första steget är att skriva ett avtal med din agent för att få fastigheten, det kommer att ta mellan 1 och 2 timmar. Du måste veta att det finns vissa situationer där VA eller FHA lån där du inte kan behöva göra en handpenning, men i de flesta fall är detta obligatoriskt. Din fastighetsmäklare kommer nu skicka in ditt avtal till säljaren eller till sin agent. Om de accepterar det, nu är det dags att ta itu med inspektioner och bedömningar. I vissa situationer, kommer säljaren inte accepterar ditt erbjudande och de kommer motförslag, har du möjlighet att acceptera eller att kontra erbjuda också. Efter att ha kommit i form med försäljningspriset, bedömningarna och kontrollerna klar, är lånet godkänt, nu är det dags för stängning.

Allt som allt är en inteckning Tulsa Oklahoma inte annorlunda i jämförelse med andra stater, men du kan göra det mesta med de små skillnaderna som gäller för delstaten Oklahoma.