hur refinansiering kan fälla utsatta husägare

Den explosiva ökningen av bostäder värden under de senaste åren har över hela linjen, till hem i varje ekonomisk sektor. Den snabba uppkomsten av hem kapital som hem värde ros har varit för mycket frestelse för ett stort antal människor som fick in på bostadsmarknaden med ett subventionerat lån. Både offentliga organ såsom HUD och privata organisationer som Habitat for Humanity har gjort lån till första gången husköpare med konstgjort låga räntor – i fallet med Habitat for Humanity, ner till noll procent.

Dessa program, har tillsammans med blygsamma avbetalningar eller ingen alls gjort det möjligt för människor med låga och måttliga inkomster att köpa hem. Många av dem har utnyttjat upptakten i bostäder värden att refinansiera sina billiga lån för att betala av kreditkort eller andra högintressanta föremål såsom auto lån. Resultatet har varit en minskning av skulden ansvar, och en inteckning på affärsmässiga som sätter stora påfrestningar på hushållsbudgeten. Om en inkomst försvinner i hushållet blir refinansieras inteckning betalning ohållbar.

På pappret är det en finansiell manöver som kan vara meningsfullt. Den refinansieras inteckning kommer att göra nya pengar tillgängliga eftersom inteckningen är på ett hem som har vunnit i värde. Denna kassa, som kommer ut av en inteckning med en ränta på, säg, kan 9% användas för att betala av kreditkort skuld som kan innehålla så mycket som 20% i årliga räntekostnader. Det är en lockande möjlighet, trots att många av dessa refinansiera lån som finns på måttliga inkomster marknaden bär höga avgifter som. Några av inteckning företag som utövar dessa refinansiering erbjudanden för billiga bolån har utseendet av hajar: justerbara räntor kan börja så hög som 11% och möjligen nå 18%-strecket.

Nu, inteckning inte bara bär ränta på en kommersiell nivå, det betalar också ner en mycket högre skuld som originalet, låg kostnad inteckning. Den erhållna månatliga skuld kan driva en moderat hushållsbudgeten till gränsen, och varje förlust av inkomst i hushållet kan resultera i eventuella lån standard.

Människor som har kvalificerat sig för billiga lån är i måttliga inkomster familjer till att börja med, och om de har kört upp betydande kort skuld sikt kredit de blir tvivelaktiga risker för nyupplåning. Därför är de ofta inte berättigade till topplån eller bostadslån eget kapital som skulle tillåta dem att betala ner sina höga ränta skuld och ändå hänga på den låga kostnaden primära inteckning.

Det har varit nog av denna verksamhet som Federal Reserve Board överväger regler förbjuder refinansiering av billiga lån för en tid – den föreslagna tiden närvarande i spel är fem år. Naturligtvis är de refinansiera specialister motsätter sig det. De säger att förneka människor rätten att fatta beslut om vad man ska göra med det egna kapitalet i deras hem. De yrkesgrupper som arbetar med att sätta folk i sub prime lån och första gången hem ser den nuvarande situationen som en där alltför ofta, folk registrerar sig för dyra refinansiera bolån som de inte förstår.