Hur refinansiera ett hem

Vi strävar efter att leva den amerikanska drömmen om homeownership. Våra mål är enkla: Några sovrum, till någonstans fastställa rötter och titta på vårt eget blossom. Folk säger oss att sträcka sig för att få till den mest hus som vi har råd med. Vi letar efter vad som verkar vara den billigaste inteckning och plocka ut några måla färger. Det är bara ett par år senare att vi inser att saker och ting är lite hårdare än väntat, är några rejäla hem förbättringar behövs och vi har några gnagande kreditkort skuld hänger över oss. Vår inteckning är inte längre passande oss och vi behöver de senaste nyheterna om hur du refinansiera ett hem.

Saker att samla: Oavsett din situation, behöver du följande information innan du gör någon kontakt med en långivare:
Ett. Kopia av nuvarande lån Note (Vanligtvis ett dokument med titeln “skuldebrev”)
2. Den senaste hypotekslån uttalande med återstoden av lånet
Tre. Dollar mängd husägare försäkring och årlig fastighetsskatt (för spärrade beräkningarna) – Du kan ringa din stad Kassör för att få information.
4. Betala stubbar (för brutto & netto månadsinkomst)
Fem. Lista över alla andra lån och deras minsta betalningar
6. En idé av din kredit värdering (Du kan beställa en gratis rapport på nätet.)

Förstå vad du har råd: Om du planerar att refinansiera ett bostadslån, du är antingen:
• Kontrollera att se till att du får det bästa runt;
• Hitta dig själv i en tät position på grund av arbetslöshet, minskade intäkter, en justerbar ränta lån eller är i över huvudet med skuld;
• Har oron för framtiden och vill stötta upp din ekonomi innan du har fastnat i en svår situation med färre alternativ.

Alla tre av dessa situationer krävs det att du måste fylla i en budget för att avgöra exakt vad du har råd. Bolåneinstitut kommer generöst tillåter låntagare att ta lån betalningar som är upp till 28% av deras brutto månadsinkomst, men detta kan vara alldeles för mycket för många människor. En budget är helt enkelt månadsvis ta hem betala mindre varje enskild utgift.

Var noga med att inkludera allt: Lån, verktyg, undervisning, mat, äta ute, barnens luncher, varuautomater, underhållning, presenter, abonnemang, medicinska självrisker. Var också noga med att låta 10-20% att avsättas för sparande. Vad som återstår är vad du har råd för din inteckning betalningar (inklusive skatt och försäkring spärrade). Låt inte alla långivare övertyga dig om att du har råd med mer.

Välj en långivare du är bekväm med: Om du har problem på grund av en “svårigheter” situation, dvs förlust av arbete, kostnader för läkarvård, så kontakta din nuvarande långivare först. Det är ett federalt program som heter “The Making Home Affordable Program” som kan hjälpa långivare fungera bättre med sina kunder i dessa situationer att refinansiera ett hem.

Om du bara vill ha en bättre ränta, shoppa runt. Banker och kreditinstitut är vanligtvis mycket rakt fram och använda traditionell dokumentation när de refinansiera ett bostadslån. De flesta kommer att ha en 80% lån till värde (LTV) eller bättre. Du kan kolla hemsidor, liksom Zillow.com att få en uppfattning om vad liknande bostäder i ditt område går för. Om du har minst en 93,5% LTV, behöver du en FHA lån. Inteckning mäklare kommer att ha en mängd olika lån paket
som du kanske kan överväga. Den viktigaste skillnaden är att med en mäklare, kommer alla lån att säljas till ett serviceföretag, så du kommer definitivt att göra med ett annat företag efter stängning.

Om du planerar att vistas i hemmet under minst fem år, kanske du vill överväga att “köpa ner” din kurs genom att betala poäng. Varje punkt representerar 1% av din inteckning belopp som du betalar vid stängning för att sänka din ränta. Fasta priser är mycket lättare att budgetera för. Justerbar priser (vapen) kommer att bära osäkerhet om framtida förändringar i din betalning belopp. Om du väljer en ARM, vara säker på att du förstår hur höga priser kan gå, när de kan förändras och vad det kan betyda för dina betalningar.

Var noga med att förstå varje enskild löptid ditt låneavtal (er) och varje avgift som du kommer vara skyldig att betala. Aldrig vara rädd eller skämmas för att ställa frågor och aldrig nöja sig ett svar som du inte förstår. En sista anmärkning av försiktighet: När du samtycker till att fylla i en låneansökan, kommer långivaren att dra din kredit rapport. Denna kredit rapport kommer att hjälpa till att avgöra vilken ränta du kommer att kvalificera sig för. Alltför många förfrågningar på din kredit rapport kan ha en negativ effekt på din poäng, så begränsa den
långivaren (s) att du känner dig bekväm med och har de flesta av dina frågor besvarade innan överens om att fylla i en ansökan för att refinansiera ett hem.