Hur refinansiera en justerbar sats inteckning

Varning! justerbar ränta inteckning röra framåt!

Läs på om din utmaning:

“San Francisco, Kalifornien (AP) – Här är ett säkert kort för osäkra tider: Många banker kommer inte överleva nästa år av omvälvningar, trots den amerikanska regeringens $ 700.000.000.000 räddningsplan för att återställa ordningen till den finansiella sektorn.” CNN 10/05/08 eller

(Inställsam om din justerbar ränta ännu?)

“AIG slår upp Fed för mer pengar
Tre veckor efter en $ 85000000000 bailout, är AIG vänder sig till New York Fed för ytterligare finansiering. “CNN 10/08/2008

Åh, åh, glöm inte dessa bra länkar:

fler nyheter
• Investerare drar $ 43B ur aktiefonder
• GM störtar 31% som Outlook dämpas
• National City mamma på rea prata
• Svar väljare förtjänar
• Ansökningar om arbetslöshetsunderstöd sjunker från 7-årshögsta
• För stater, det är ett “worst-case scenario”
• Långivare fortfarande på kanten
• Dow ramlar 7%
• Island avstänger handel i 2 dagar
• OPEC att hålla krismöte
• USA mulls köpa bankaktier
• Gas droppar 4 cent per gallon
• Olja svävar runt $ 89 om lågkonjunkturen rädslor
• Euro bankerna lägger mer likviditet

Gör vem som helst med en justerbar ränta inteckning sover mycket bättre inte?
Du måste bara älska pojkarna i “ol DC. De vet säkert hur man fixar en ekonomisk oreda. Inspirerar Jag vet.

vår “beräknade” ränta sökning

Så, ungefär två och ett halvt år sedan vi här i huset på sjön trodde vi skulle vilja köpa ett hus eftersom under de senaste 20 + åren vi hade gått in i badrummet en gång i månaden för att spola flera hundra dollar ned kommod i hyran. Vi börjar titta runt och gör “par” sak genom att få gå online för att en inteckning webbplats. Vi använde en inteckning kalkylator för att se vad vi kunde lånelöfte för och sedan lämnade oss till uppgiften att kammaren jakt.

Jag skriver senare om hela “roaming på landsbygden för evigheten titta på egenskaper” historia för en annan dag eftersom jag hatar att se någon gråta.

Eftersom vi hade fått lånelöfte vi blev plötsligt de stolta mottagare av erbjudanden från alla typer av finansiella institut som ville hjälpa oss finansiera vår inteckning. Washington Mutual vann till slut våra hjärtan och i slutändan vår arm. Vi visste inte mycket om ARM är förutom att de kunde “potentiellt” orsaka problem. De hanteras allt för oss så att allt vi hade att göra var att visa upp vid stängning, signera några papper, äta Godiva choklad och drömmar dröm.

Undertecknandet processen gick smidigt. Tyvärr är de typiska naiva och okunniga konsumenter vi var, vi inte betala för mycket uppmärksamhet under undertecknandet. Kanske var det tröttheten från timmarna av alla underskrifter som vi hade att underteckna, men, allt vi kom ifrån det var att vi var i en arm som skulle anpassa sig i två år då, blev vi försäkrade, skulle allt vara re besökta och därefter ändringar kan göras.

rate verklighet härjningar

Nåväl, efter ungefär ett år vi tänkte att vi skulle åter läsa pappersarbete och använda en inteckning miniräknare för att göra sig redo för den kommande mötet och det är då insåg vi hade en 40 yr. (Japp, säger det 40), (8,5% första och 10,5 sekund) justerbar sats inteckning som skulle svälla upp i ytterligare 12 månader till ett belopp som nära vad kongressen debatterar för AIG bailout just nu och en ränta endast ges av killar som specialiserat sig på brutna ben med en straffavgift om vi försökte få bort oss från det “för tidigt”. Yipes!

Efter panik och blodiga kräkningar stoppas, trodde vi “Vi kanske borde göra lite mer forskning och se om det finns något vi kan göra åt det här?” Till min wifes kredit, fann hon ett företag som heter TopDot inteckningar (http://www.topdot.com/) som behandlar scenarier som vårt och hon inledde ett förhållande med dem som så småningom hamnade med oss ??landar en riktig levande fast inteckning .

TopDots kundtjänst var föredömligt. Ständigt kontrollera med oss, höll de handen oss hela vägen. De ringde oss ofta för uppdateringar och för att se var vi var i vår del av processen. De gick så långt som att ha en kopia av vår pappersarbete skickas med FedEx till Florida där jag hade gått på vissa företag så att jag kunde skriva det efter min fru hade gjort så i New Hampshire. Högsta hastighet!

Vår behandling från dem var oväntat. Betalningen (vilket är samma som vi hade med ARM) innehåller nu huvudmannen, räntor och skatter. Och, är kortare i tid. Nu, de arbetar med oss ??om en påskyndad betalningsplan så att vi kan gå i pension inteckning i cirka 17 år. Visst, det var några fler kostnader. Och några huvudvärk eftersom vi var tvungna att samla mer pappersarbete. Men, vi förlorar inte huset, fastna med upprörande betalningar och vi sover bättre.

hur är din arm?

Sååå, bara hur bekväm du känner för din inteckning? Ta en titt på några av de senaste rubrikerna och länkar jag har gett och sedan försöka sova gott inatt:

Amerikanska bankkonkurser nästan säkert att öka under nästa år (http://www.cnn.com/2008/US/10/05/shaky.banks.ap/index.html)
undrar vilken bank är nästa (http://money.cnn.com/2008/09/29/news/companies/bank_failures/index.htm)
http://www.fdic.gov/bank/individual/failed/banklist.html
Wells Fargo att förvärva Wachovia för $ 15.1B regeringen tar WaMu och säljer vissa tillgångar
Bank of America köper Merrill
USNews & World Report% u2028what räddningsaktionen innebär för bolåneräntor
som storbankerna konvergerar, insättare hitta erbjudanden på mindre institut
hur Lehman Brothers tog ut Washington Mutual
Undergången för $ 307.000.000.000-tillgångar WaMu representerar den största bank misslyckandet i USA: s historia, dwarfing 1984 misslyckande $ 40 miljarder tillgångar Continental Illinois, som tidigare hade hållit skillnaden.

Ansvarsfriskrivning: Vi arbetar inte för TopDot och har ingen relation med dem förutom att de håller våra inteckning och bara råkar gilla dem.

Nästa gång ska jag skriva om vår erfarenhet av att arbeta för att minska utbetalningen tid, sparade intresse och berörda parter.