hur rättsliga avskärmning fungerar

När husägare hamna på efterkälken på sina lån, kommer långivaren börjar småningom processen att utestänga på hemmet. Beroende på statens lagar där fastigheten är belägen, typ av dokument som används i lånet och de villkor som finns i pappersarbete, kan bankerna utöva en rättslig eller nonjudicial avskärmning processen. Normalt, om en inteckning används för att fästa kvarstad på egendom (i motsats till en handling av förtroende), kommer rättsliga avskärmning att användas av inteckning företaget att ta egendom tillbaka.

I en rättslig avskärmning, innebär det första steget brukar inteckning företaget att skicka ett meddelande till husägare informera dem om deras brottsligt inteckning betalningar och anger en avsikt att utestänga på fastigheten. Om låntagarna inte förhandlar vissa arrangemang med banken (t.ex. ett lån modifiering eller tålamod), refinansiera sina hem (med en avskärmning långivare eller hårda pengar långivare), och sälja i tid, kommer banken att hänvisa lånet till sina advokater. Dessa jurister kommer att ligga i den stat där fastigheten är belägen, och de kommer att lämna den första rättegången i tingsrätten mot villaägare.

Klagomålet kommer nästan alltid delges husägare, antingen genom personlig service (somnade med en sheriff ställföreträdare, i de flesta fall) eller skickas via certifierade post och låntagare kommer att behöva gå till postkontoret och tecken för leverans. Once husägare serveras med avskärmning klagomål, kommer de oftast ges tjugo till trettio dagar för att lämna sina svar med domstolar eller lämna in en motion för att avvisa målet eller ett Förslag om förlängning av fristen, om de behöver extra tid för att börja sitt försvar . Bankerna håller sällan med ett Förslag om förlängning av fristen, så länge som den ytterligare tid som begärts är rimligt.

Tyvärr är detta den tid då de flesta låntagare helt enkelt ignorera rättegången och misslyckas med att lämna in ett svar. Det är nästan alltid ett misstag och låntagare kanske vill rådgöra med en avskärmning advokat för att hindra från att förlora en möjlighet att försvara sina hem.

Även om de flesta svaren lämnas in i form av en ordentlig rättslig handling, kommer vissa domstolar accepterar nästan vad som helst som ett svar. Detta kan även bara innebära ett brev från husägare förklarar varför de hamnade på efterkälken och begär mer tid för att arbeta fram en lösning eller vänta på en sheriff försäljning. Men när husägare inte lämna någonting, är banken kunna få en tredskodom och ha hemma som anges för sheriff försäljning mycket snabbt, utan inblandning eller protester av ägarna till huset.

Låntagare som monterar ett försvar till en avskärmning rättegång kan ofta få flera extra månader för att stanna i sina hem hyra gratis. När allt är bevisbördan på banken för att visa att de husägare är efter med utbetalningarna och att banken har rätt att samla in dessa betalningar. Ofta har låntagarna halkat efter, men det finansiella företaget stämma dem har ingen verklig laglig rätt till de betalningar ändå, och rättegången kan kastas ut eller kraftigt försenad, beroende på omständigheterna.

Men oftast, villaägare i avskärmning helt enkelt ignorera stämningen och försök inte att försvara det i domstol. Banken vinner en tredskodom och en offentlig auktion av fastigheten är planerad vid första möjliga tillfälle. Vissa stater kan ha en inlösen period efter domen och innan försäljningen, men många kommer helt enkelt att hålla avskärmning auktion några veckor till ett par månader senare. Efter detta kommer de nya ägarna kunna initiera en vräkning åtgärder mot avskärmning offren och tvinga dem ut ur huset inom några veckor eller en månad.